1. Kiiev on üks Ida-Euroopa ilusamaid ja vanimaid asustusi. See pika ajalooga linn on suurepäraseks linnapuhkuse sihtkohaks igal aastaajal, kuna oma rikkaliku arhitektuuri, imemaitsva rahvusköögi ning meeldejääva ööeluga leiab tegevust iga vaheldust otsiv reisija, sõltumata vanusest või rahakoti paksusest. Võrreldes enamike Euroopa pealinnadega, saab Kiievis elu nautida väga taskukohaste hindadega: nii saab kesklinnas korraliku prae vaid mõne euroga mille juurde kann õlut maksab umbes euro.

2. Edinburgh, mida peetakse mitte ainult Šotimaa, vaid kogu Suurbritannia üheks ilusaimaks linnaks, võlub oma keskaegse miljöö ja hubasusega. 12. sajandil asustatud linn kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. Linnast leiab palju Šotimaale iseloomulikku, nagu Edinburghi loss, võimsad katedraalid, Holyrood park ning kuninglik botaanikaaed.

3. Praha võib julgelt liigitada Euroopa kauneimate metropolide hulka. Hiilgavalt säilinud barokk- ja renessanssarhitektuuriga linn on muutunud viimase aastakümne jooksul tõeliseks turismimagnetiks, millele aitavad kaasa soodne hinnatase ja asukoht otse Euroopa südames. Lisaks köidab paljusid Praha legendaarne õllekultuur, millega linn nii nooremaid kui vanemaid õllesõpru endale külla meelitab.

4. Dubrovnik, mis nime poolest ei pruugi kõigile tuttavgi olla, on Horvaatia kaguosas Aadria mere ääres asuv kuurortlinn, mille ajaloolised juured ulatuvad lausa Bütsantsini. Nimelt on väljakaevamistega käigus välja tulnud 8. sajandist pärit Bütsantsi sitiilis basiilika ning ka osa linnamüürist. Kellele ajalooline taust huvi ei paku, saab nautida linna ööelu, mille vaieldamatuks kroonjuveeliks on suur ööklubi, mis asub vana kindluse varemetes ning mis on valitud ka maailma 100 kõige parima ööklubi sekka. Päiksepaistet Dubrovniku külastamisele lisavad kevadel juba mõnusalt soojad ilmad.

5. Berliin on kuulus oma mitme näo ja multikultuursuse poolest. Sama palju, kui siit leiab erinevaid inimesi, leiab siin tegevusi ja vaatamisväärsusi igale maitsele. Kultuurihuvilistele soovitame kindlasti külastada linna keskel, Spree jõel asuvat Muuseumisaart, mis hõlmab endast viite erinevat muuseumit ning teeb võimalikuks uudistada kultuuri ja kunsti alates Antiik-Kreekast kuni modernse ajastuni välja. Võrratu kogemus on võtta ka laevasõit Spree jõel, mis võimaldab Berliini näha hoopis teise nurga alt. Või miks mitte külastada Berliini loomaaeda, kus karud talveunest ärkavad.

Allikas: Reisidiilid