Sofia osutus hiljutise uuringu järgi kõige odavamaks sihtkohas aastal 2017.
Lennujaamatransfeeride portaal Hoppa reastas maailma linnad odavuse järgi, võttes arvesse keskmist hotelliöö, toidu, jookide, takso ja meelelahutuse kulu inimese kohta ööpäevas.

Sofias oli kogu reisikulu inimese kohta ühel puhkusepäeval 45,15 eurot. Võrdluseks - kõige kallimaks osutunud linnas Zürichis Šveitsis oli see summa 201,37 eurot.

türgi

Hoppa analüüsis kokku 84 linna, kuhu reisihimulised võiksid tänavu sõita odavale puhkusele, mõistliku hinnaga toitu ja veini ning paljut muudki nautima.

Kui Bulgaaria pealinn on säästureisijale parim valik, siis on õnneks terve hulk kohti veel, mida alternatiivina kaaluda.

Kümme kõige odavamat linna sel aastal on: Sofia; Kairo, Egiptus; Cartagena, Kolumbia; Bucharest, Rumeenia; Antalya, Türgi; Siem Reap, Cambodia; Kiiev, Ukraina; Manila, Filipiinid; Mexico City, Mehhiko ja Sliema, Malta.

Zürichi järel on maailma kõige kallimad linnad puhkuse veetmiseks:

New York, USA; Kopenhaahen, Taani; Oslo, Norra; Stockholm, Rootsi; Venezia, Itaalia; Amsterdam, Holland; Honolulu, USA; Rooma, Itaalia ja Caracas, Venezuela.

Stockholm
New York
Kui aga armastad juua veini, siis on kõige odavam koht Benidorm Hispanaias, kus pudel majaveini maksab keskmiselt 3,7 eurot. Havanas saab kokteili baaris aga keskmiselt 3,5 euroga.
Vaata kogu nimekirja siit.

Allikas: lonelyplanet.com