Kuna üle maailma levinud COVID-19 ei jätnud puutumata ka Väikeste Antillide hulka kuuluvat Barbadost, tuli sealne parlament välja uudse ideega. Uudse muidugi ehk maailma mõttes, sest Eesti oma e-riigi uuendustega on teistest juba ammu sammu võrra ees. Nimelt kirjutab Caribbean News Service, et Barbadose peaminister Mia Mottley avaldas, et majanduse elavdamiseks soovitakse tulla välja programmiga, mis annaks välismaalastele loa töötada saarel kuni aasta.

Mottley sõnas, et kuna pandeemia tõttu on lühiajaline reisimine tihti eri nõuete tõttu raskendatud, on mõistlik reisima minnes jääda sihtkohta pikemaks. Sestap soovibki Barbados võimaldada pikaajalist peatumist oma riigis, kus välismaalased saavad jätkata töötamist oma praeguste leivaisade heaks, tarbides samal ajal kohalikke teenuseid, majutus- ja toitlustusasutusi.

Niisiis, kui sulle maitsevad mangod ja banaanid, igatsed aastaringset suve ja ja liivarandu, siis võib Barbadose poole kiigata küll. Kuigi vastav programm pole hetkel veel kandideerijatele avatud, tasub huvilistel kindlasti silmad lahti hoida. Samm edasi on olnud juba seegi, et Barbados avas oma piirid 12. juulil.

Neil, kes saareriiki kuni aastaks elama peaksid asuma, tuleb siiski läbida kohustuslik COVID-19 test ning jääda karantiini seniks, kuni testi tulemused on teada.

Ligi 300 000 elanikuga Barbadosel on siiani diagnoositud 98 koroonapositiivset, nakatunutest seitse on surnud. Enne kaugele saarele reisimist on mõistlik tutvuda ka Eesti välisministeeriumi reisisoovitustega.

Lugesid just Hulkurplika päevikute 94. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel