Praegusele kultuuriskeenele märkimisväärselt palju loojaid andnud Rapla linna kultuuriklubi BAAS ootab Särina festivalile. Noorte algatusel sündinud festival toimub juba neljandat aastat ning hõlmab muusikat, filmi, kirjandust, kunsti ja teatrit. Nagu varemgi, pakub rikkalik kava kuulata-vaadata teiste hulgas mitmete üle Eesti kuulsate Raplaga seotud autorite loomingut.

Tartus lõpeb pühapäeval Draama festival, mille põhiprogrammi kuuluvad Eesti teatrite parimad lavastused. Lavastusi saadab kõrvalprogramm vestluste, eksperimentide, muusika ja festivali klubiga. Tallinnas omakorda on värskelt alanud Tallinna Arhitektuuribiennaal, mille raames näeb põnevaid installatsioone, rahvusvahelist arhitektuurikoolide näitust ja arhitektuurifilme ning saab kuulata loenguid.

Toiduteemadest on eeloleval nädalavahetusel kahtlemata kõige erilisem angerjafestival Võrtsjärve ääres. Kalurid ja kokad näitavad angerjaroogade valmistamist, kalateadlane räägib angerja käekäigust ja kunstnik Ave Nahkur teeb angerjamaali õpituba. Toimub angerjalaat ja isegi öökalakino. Laupäeval saab alguse Hiiumaa toidu ja kunsti nädal, avatud on söögikohad, galeriid ja käsitöö õpitoad. Sügislaadale saab minna Suure-Jaanisse ja Pärnusse, kusjuures suvepealinnas kaubeldakse taimedega ning kohal on ka müüjad ja kollektsionäärid Lätist ja Leedust. Jätkub hea toidu pakkumine Peipsi lähistel — seekord Sibulatee puhvetite päevaga.

Kes läinud nädalavahetusel Tallinna sügisjooksule ei jõudnud, on oodatud maratoni või poolmaratoni jooksma Kuressaarde Ultima Thule maratonile.