Idüllilähedaseks elukohaks peetav roheline Göteborg on Rootsi suuruselt teine linn ja selle asutas 1621. aastal kuningas Gustav II Adolf. Siin sai 1820. aastal hoo sisse ka riigi esimene hoiupank. Kuigi siin leidub hulgaliselt ajalugu ja mereäärsele linnale omast ilu, on Göteborgi tuntuimaks vaatamisväärsuseks siiski Feskekörka ehk Kalakirik.

Norra puidust püstpalkkirikust ja gooti stiilis pühakodadest inspiratsiooni saanud hoone ehitati 1874. aastal ja selle visandas arhitektuurse eksperimendina paberile linnaarhitekt Victor von Gegerfelt. Praegu tegutseb Kalakirikus turg, kus müüakse kala ja hõrke mereande. Samuti leiab siit restorane, koduseid kohvikuid, kuid ka kiiret lõunat pakkuvaid söögikohti.

Göteborgi sadamas peetakse 1910. aastast riigi suurimat kalaoksjonit, kus esimene hooajal püütud homaar võib näiteks maksta rohkem kui tuhat eurot. Või siis tõuseb taevastesse kõrgustesse merivähi kilohind. Ja väljendil Göteborgi krevett on suisa oma tähendus – kohalikud ei külmuta seda hõrgutist kunagi.