Tehnoloogiafirma Google plaanib uue programmiga "City Expert" astuda turismiinfo ja reisisoovituste maastikule, pakkudes kontrollitud ning kohalikelt pakutavat infot sihtkoha äride ja vaatamisväärsuste kohta.

Arvustusekirjutajate seltskonda piiratakse Google´i enda sotsiaalvõrgu Google+ kasutajatega. Lisaks on vaja omada vähemalt 50 arvustust ja et City Experdi programmis osalemist jätkata, tuleb kirjutada vähemalt viis nõuetele vastavat arvustust kuus.

Selleks, et spämmereid eemal hoida ja välistada vihaste klientide või konkurentide emotsionaalseid ning mõnikord tõest kaugenevaid kommentaare, on kohalikel ekspertidel võimalus suhtlusvõrgus omavahel aru pidada ja arvustusi hinnata. Lisaks nõuab Google, et arvustused oleksid kirjutatud "hästi" ja oleks varustatud mitme pildiga. Pikki jutustusi siiski vaja pole, sest arvustuseks piisab ka 3-4 lauselisest tekstist. Täpsemalt peab arvustus sisaldama seda, mille poolest koht on tuntud, mõned kasulikud nõuanded, võib-olla ka asjalik kriitika, kui klient on milleski pettunud. Kirjutada tuleb grammatiliselt korrektselt, vältida sotsiaalseid või poliitilisi teemasid, mis pole antud koha suhtes olulised.

Paljud tehnoloogiasaidid peavad seda programmi Google´i katseks üle võtta arvustustesaidi Yelp kasutajaid, sealne süsteem on peaaegu sama või väga sarnane.

Google saab lisada aga oma boonuseid, et kasutajaid kirjutama meelitada. Kui vastad City Experdi arvustaja nõuetele, võib oodata Google´ilt tasuta kontserdipileteid, Google´i teemalisi tasuta asju, suuri allahindlusi kohalikelt firmadelt, mida pakutakse eksklusiivselt vastava uudiskirja kaudu ning muidugi au ja kuulsust Internetis, sest parimad arvustajad riputakse üles vastavatesse edetabelitesse.

Kõige parem, mis võib juhtuda, on aga see, et Google´i vastava äri tutvustuses Google Mapsi kaardil või Google+ Locali teenuses ongi City Experdi arvustaja tekst selle äri tutvustuseks. See paneb kohalikke ärisid otsima koostööd Google´iga (ehk isegi reklaami tellima) ning muidugi võib ka mõnesid panna pingutama teenuse kvaliteedi osas, et kohalikele arvustajatele rohkem meeldida.

Paraku Eestis veel Google´i arvustustega hüvesid teenima hakata ei saa (kuigi City Experdi lehel end registreerida saab). Eesti võib lisanduda sobivate riikide sekka kunagi hiljem, olles tavaliselt viimaste seas, aga praegu on programmiga liitumine kättesaadav USA-s (Austin, Chicago, New York, Phoenix, Portland, Raleigh-Durham, San Francisco), Suurbritannias (Bristol, Edinburgh, London, Manchester), Austraalias (Sydney), Jaapanis (Tokyo, Osaka). City Expertsi programmi lubatakse (teadmata) aja jooksul laiendada üle maailma.

Eesti kasutajad võivad aga huvi korral seni, kuni nende teeneid programmis ei vajata, koguda kokku 50 arvustust, mida saab postitada Google+ Locali ja Google Mapsi kaudu. Hiljem tagab see eksperdi staatuse.