Messikülastajate seas osutusid kõige populaarsemateks soodsa hinnaga reisipaketid Vahemere maadesse ja Egiptusesse. Ülekaalukalt enim osteti reisipakette Türki, teisele kohale jäid Egiptuse ja kolmandale Kreeka päikesereisid, teatas firma.

Go Traveli tegevjuhi Matti Pruuli sõnul näitab enam kui kaks korda suurem müügitulemus eestimaalaste hüppeliselt kasvanud huvi reisimise vastu.

„Ühe põhjusena võib välja tuua möödunud aasta jahedavõitu suve, mis paisutas huvi soojamaareiside vastu kõrgeks. Teisalt müüdi Tallinnast algavad otsereisid möödunud suvehooajal ülikiiresti täis ning paljud jäid soovitud puhkuseta,” lausus Pruul.

Seda, et tarbijad on muutunud teadlikumaks ja julgevad oma reisiplaane üha varem paika panna, näitasid Matti Pruuli sõnul juba detsember ja jaanuar, mil varajase tellija soodustusega müüdi reisikorraldajate teatel suvereisidest välja ligi kolmandik. Suur läbimüük turismimessil kinnitas seda trendi veelgi.

„Lisaks andis messimüügile hoogu reisikorraldajate poolt pakutud soodsamad hinnad ka neisse sihtkohtadesse, mis mullu kõige kiiremini välja müüdi,“ rääkis Pruul.

„Kuna mõistlikul hinnatasemel valikut jätkus ning möödunud aasta suvi on veel selgelt meeles, siis ongi inimesed valmis kiiremini otsustama, et mitte hiljem kallima hinna eest ja kehvemate võimaluste seast reisi valida.”

Reisipakettide järel müüs Go Travel messil kõige enam lennupileteid kaugsihtkohtadesse ning rongipileteid Peterburi ja Moskvasse.