Economicsandpeace.org lehel koostatakse igal aastal riikide edetabel selle põhjal, kui rahuarmastavad need on. Praegu on viimasena saadaval 2013. aasta järjestus, kui olukord maailmas oli veel hoopis teine. Aga paljudes maailmajagudes pole väga suurt muutust toimunud, eriti just rahuarmastavate riikide seas. Loodetavasti kehtib see esikümme ka praegu.

2013. aastal oli siiski ülemaailmselt rahu vähem kui aasta tagasi. Üks põhjustest, miks rahuindeks polnud enam nii hea, oli kasvanud enesetappude arv, mida arvestatakse samuti rahulikkuse hindamisel. Kokku võetakse arvesse 22 erinevat statistilist näitajat (nende hulgas kuritegevuse tase, eluiga, vangide suhtarv, poliitiline tagakiusamine, terrorism jne).

Euroopa on kõige rahulikum piirkond maailmas, kus asub 13 riiki TOP 20-st. Eesti on edetabelis 38. kohal. Afganistan, Somaalia ja Süüria asuvad aga rahunimekirja lõpus.

Kümme kõige rahuarmastavamat riiki on järgmised.

1. Island

162-st riigist kõige rahulikumaks tõusis väike põhjala riik Island. Sellel maal pole agressiivseid rünnakuplaane ning ka keegi teine ei plaani saareriiki rünnata. Inimesed on õnnelikud, vägivalda esineb minimaalselt. Turiste ei ohusta peaaegu miski, kui just mõni vulkaan ei hakka ootamatult purskama, lükates tuhapilve lennukoridoride ette.

2. Taani

Taas stabiilne demokraatia ühtede maailma õnnelikemate inimestega (ühest teisest edetabelist). Tegemist on ka väga rahuarmastava heaolurahvaga, kes pole tükk aega sõdinud ja pöörab tähelepanu keskkonnasõbralikule elule.

3. Uus-Meremaa

Maakera kuklapoolel asuv saareriik on juba 2007. aastast püsinud rahu indeksi edetabelis kõrgel kohal. Hea tulemuse tagavad sõbralik rahvas, olematu sõjategevus, väike hulk vange ja mõnus elukeskkond.

4. Austria

Peale Austria-Ungari keisririigist eraldumist on see Euroopa riik jäänud rahuarmastavaks tänapäevani ja pole osalenud üheski suuremas konfliktis. Alpide maalilistesse kuurortidesse võib seega minna rahulikult puhkama.

5. Šveits

Seda heaoluriiki esikümnest leida pole mingi üllatus. Võiks hoopis küsida, miks pole šveitslased veel kõrgemal kohal? Ilmselt saabub riiki suurem rahu, kui kehtestatakse kodanikupalk ja iga elanik hakkab saama äraelamiseks mõõdukalt suurt sissetulekut, tegelegu ta siis millega ise soovib. Šveitslased jäävad peaaegu alati neutraalseks ja ei soovi ka suurtesse liitudesse kuuluda.

6. Jaapan

Rikkal riigil on suuruselt maailma kolmas majandus ning eluiga on ka üks maailma kõrgeimaid. Teisest Maailmasõjast alates pole Jaapanil enam suurt armeed ja kuritegevuse tase on samuti üsna madal. Kuidagi on inimesed toime tulnud isegi tööstressiga, mis kitsastes suurlinnaoludes ja pikkade tööpäevadega oleks kerge tekkima, vähemalt teistel rahvastel.

7. Soome

Soomlaste rahulikkusest räägitakse legende. Nende diplomaatia on säästnud neid suurematest pahandustest ka külmade sõdade ajal ning kõrge elatustase ja vangide vähesus toovadki meie põhjanaabrid esikümne sekka.

8. Kanada

Maailmas pindalalt üks suurimaid riike on nii hõredalt asustatud, et naabritega ei teki konflikte ning karge kliima jahutab ka emotsioonid kiiresti maha. Elatustase on kõrge, inimesed sõbralikud ja kuritegevus madal.

9. Rootsi

Mässud äärelinnades on möödas ja Rootsi asub jälle Euroopa kõige rahulikumate riikide seas. Enamus kodanikke on oma eluga väga rahul. Ja kuigi Rootsi on suur relvaeksportija, siis see tema rahuindeksit märgatavalt ei mõjutanud muude heade näitajate tõttu.

10. Belgia

Euroopa Liidu ja NATO peakorteris tagatakse rahu. Kuritegevuse tase on madal, inimeste rahulolu ja palgateenistus kõrge ning nii enesetappude arv kui vangide hulk elanike kohta teevad rahuindeksi näitajad väga heaks.