Nimelt asub Põhja-Norras Altas maailma kõige põhjapoolsem jäähotell, mis avatakse igal aastal detsembris ja mis sulab lõplikult alles juunis.

Selleks, et uhket ehitist oma silmaga kaeda, ei pea ilmtingimata sadu eurosid välja käima. Külastuspileti saab 20 euro eest. Mis selle eest saab? Külmavärinad, igas mõttes!

Kui ma hotelli uksest sisse astun, siis jah, muidugi on seal veidi jahe. Aga eelkõige on seal lihtsalt lummav. Jalutan pea täielikus vaikuses 2500 ruutmeetrisel pinnal, saatvateks helideks vaid lumekrudin ja kerged kõlksatused eemalt baarileti äärest, kus serveeritakse jääst klaasidest sinist liköörisegu. Hotellis asub neli sviiti, kõik uhkelt jääskulptuuridega dekoreeritud, voodi peal laiuvad põhjapõdranahad ja külma valgust annavad jää sisse peidetud LED-lambid. “Kuidas nad siin ikkagi magavad?” mõtlen ja saan peagi vastuse baaris toimetavalt neiult. Nimelt antakse igale ööbijale ekstreemseteks oludeks mõeldud magamiskott, soovi korral kaks. Saan teada, et kuigi hotellis erilisi mugavusi just pole (näiteks WCsse tuleb ikkagi õue kaudu teise majja minna), siis külastajatest puudust pole. Üle kahekümne magamistoa hõivavad tihti pidulised ja pulmalised — paaripanekuks on ehitatud lausa jääst altar.

Ringi kõndides leiab hulgaliselt skulptuure. Kõik kokku — paksud seinad, toad, mööbel, kaminasaal ja baar, altar ja pingid, lõputud kujud — on tehtud 250 tonnist jääst ja 7000 kuupmeetrist lumest. Tööjõuks vaid kohalikud kunstnikud ja nende abilised, kes veedavad selle kaduva ime ehitamiseks igal aastal ligi viis nädalat.

Kui tahad ekstreemse väljakutse vastu võtta ning keset jääd ning lund ööbida, siis kiika SIIA.

Vaata lummavat galeriid jäähotellist:

Lugesid just Hulkurplika päevikute 49. osa.

Madle Timm on 25-aastane Eesti tüdruk, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel