26.juuli hommikul tõusis 4 meeskonnaliiget kuuest Korzenevsakaja Vahe-ehk Palkoni laagrisse.

00:20 väljusid kolm meeskonnaliiget Tannar,Oliver ja Sven laagrist tipu suunas.

Katrin jäi neid 6100m peale vahelaagrisse ootama.

KatrinI vahemärkus kell 10:05 - "Ilm pole just parim - täiskuu näitab end pilve tagant harva ja tuul tuiskab. Kell 8.00 hommikul tõmbas selgeks. Kui mehed selle ajani vastu pidasid ning tagasi ei keeranud, peaksid nad olema tipus."

Palkoni laager asub kitsal lumeharjal, kuhu enam kui 3 telki ära ei mahu. Poisid otsustasid vaatamata esialgsele plaanile mitte minna 6300m kõrgusele vaid jääda hoopis 6100 peale.

Tiputõusuks jääb küll see vahemaa veidi pikaks, aga plussiks on keerulise 200 meetrise harja läbimine ilma raske seljakotita. Pärast mitmeid läbirääkimisi ülemises laagris oleva venelaste grupi juhi Sergei Penzoviga, tehti otsus südaöösel siiski tõusule minna.

Korzenevskaja 7105m tippu jõudsid Tannar Esna ja Oliver Liiv! Sven pöördus 6900m peal tagasi, kuna tundis, et pole piisavalt aklimatiseerunud. Sisetunne ütles mehele,et aklimatt pole olnud piisav.

Kella 4-5 vahel laskuvad laagrisse Tannar ja Oliver. Mehed on kahvatud ja väsinud. Aga raske pingutus oli vilja kandnud.
Tipp on tehtud! Sel hetkel polnud alpinistidel veel õrna aimugi,et raskem osa teekonnast ootab veel ees.

Katrin tõusis Korzenevskaja tippu 29.juuli 2017. Kui kõik kulgeb kenasti siis läheb Katrin lähipäevil üritama Kommunismi (7495m) tipu vallutust.

Katrin nentis pärast laskumist baaslaagrisse: "Oleme elus. Elu hulleim laskumine oli! Ilmateade ei vastanud reaalsusele, laupäeval sadas lund terve päeva, kõik nõlvad laviinivalmiduses, sumpasime kohati rinnuni lumes. 30 inimest eksisid ära. Mina käisin lõhes ära. 3 tundi tulime tunnist lõiku."