Ühes toas elab kaks inimest. Minu toakaaslane on Polina Bulgaariast. Toas on kaks voodit, üks laud, kaks tooli, üks riiul, külmkapp, kaks öökappi ja üks suur riidekapp (mis tegelikult nii suur pole ja teeb meie mõlema riiete sinna mahutamise üpris keeruliseks).

Toal on väga kõrge lagi ja ka aken on üpris kõrgel, ehk akna avamiseks pean kasutama tooli või väga-väga kikivarvukile tõusma. Ahaa.. ja internet: on olemas, aga koguaeg ei tööta või siis on väga aeglane. Samuti ei saa ma selle internetiga Spotify'd kuulata, ei tea milles asi on, võimalik et WiFi tulemüür blokeerib Spotify ära.

Koridori peal on üks köök, kus on pliit, kraanikauss ja mikrolaineahi. Siia jõudes avastasin, et veekeedukannu pole (aga mis mulle on väga oluline, sest ma armastan juua väga palju teed) ning ostsin selle endale tuppa kohe esimesel päeval.

WC ja dušid: privaatsust pole! Need asuvad koridori lõpus ja on kõigile ühised, poisid ja tüdrukud koos. WC's on kabiinid ja duši alla minnes saad ainult kardina ette tõmmata. Vajab harjumist, aga küll kõigega kohaneb.

Kool ja ühiselamu asuvad Rembertow'i linnaosas, mis on Varssavi kesklinnast umbes 15 km kaugusel. Kesklinna minekuks (mis on enamasti väga tüütu) peab varuma tavaliselt tund aega: kõigepealt tuleb sõita paar peatust rongipeatusesse ja seal ümber istuda rongile. Õpilaskaardile saab osta kuupileti, mis maksis 55 PLN ehk 12 €, millega saab kasutada nii busse, ronge, tramme kui metrood.

Ühiselamule lähimad poed on Lidl, Tesco ja Biedronka, mis pole kõige suuremad, aga esmavajaliku saab kätte. Nendesse poodidesse läheb bussiga umbes 10-15 min. Kui aga vaja suuremat šoppingut teha, siis on vaja varuda bussiga 40-60 minutit, näiteks Auchan, Kaufland või Tesco Extra. Ütleks, et hinnad Poolas on odavamad kui Eestis, minu söömisharjumustega on toidukorvi maksumus umbes 20€.

Sportimisvõimalustest pakub kool spordihoone kasutamist, kus on jõusaal, fitness-saal, bassein ja võimla. Samuti pakutakse mõningaid treeninguid, näiteks võrkpall, sulgpall, ujumine, jalgpall, TRX, tantsimine jne.

Kahjuks ei pakuta saalihoki trenni, seega pean seda otsima kuskilt mujalt Varssavist (veel hetkel pole kohta leidnud, kus mängimas käia). Spordihall on vanem ja ka vahendid pole nii uued, aga pole ka mitte kõige hullem.

Ühiselamus elamise juures on tore see, et kõik Erasmuse tudengid on siin koos ja alati on seltskonda või kedagi, kellega koos midagi ette võtta. Minu jaoks ainult natuke kurb on see, et Varssavi kesklinn, kus kõik elu toimub, on liiga kaugel.

Delfi Tudengiblogi on sari, mille täidavad Erasmusega välismaale sõitnud Eesti üliõpilased ja kutseõppurid. Saame teada, millega nad kaugel rinda pistavad ja kuidas võõrad maad noori ja tegusaid eestlasi vastu võtavad.