Nagu Läänemere kruiisilaevadega ikka, tehakse Tallinnas vaid ühepäevane kiire peatus ja juba täna õhtul antakse otsad, et edasi Peterburi poole sõita. Delfi Reisijuht käis CWT kutsel pardal, et näha, mida Läänemerel seilav hiiglane enda sisemuses peidab.

Kokku mahutab 2001. aastal Turus ehitatud ja 311 meetrit pikk Adventures of the Seas 3807 reisijat. Royal Carribeani esindaja Petri Siréni sõnul on laev praktiliselt täis, vaid kolm kajutit pidid olema tühjad. Seega valguski hommikul maale ligi 3800 kruiisireisijat. Sel ajal, kui puhkajad vanalinnas jalutavad või mõne tasulise ekskursiooni võtavad, käib laeval kibe koristamine ja ettevalmistus õhtuks. Isegi pardal asuva teatrisaali uksel on silt "proov", mis tähendab, et siseneda ei tohi - trupp võib laval õhtust tükki harjutada. Siiski on lava tühi ja saame jahedas teatrisaalis korraks ringi vaadata.

Adventure of the Seas, teater

Kruiisireisijal on laeval nii palju atraktsioone, et isegi terve nädalaga pardalt lahkumata ei jõuaks ilmselt kõike läbi proovida. Alustame oma ringkäiku ülemiselt laevatekilt - siin on ohtralt lamamistoole ja mitu basseini. Üks täiskasvanutele, üks kõigile ning lastele on eraldi kompleks, kus basseinisügavused algavad paarikümnest sentimeetrist. Kuna on lõunaaeg, siis tekk on peaaegu inimtühi - vaid mõni üksik on otsustanud loobuda Tallinnas maaleminekust.

Adventures of the Sea Tallinnas, taamal vanalinn ja linnahalli kõrval olev tühermaa.

Ülemisel tekil on ka mingiolf, tennis, korvpalliplats ja korstna küljes kaljuronimise sein.

Laeva sisemusest leiame juuksuri, spaa, massööride toad, jõusaal. Trennivahendid on kõik reisijatele tasuta koos instruktori asjaliku nõu ja soovitustega.

Adventures of the Sea, aatrium

Laeva keskel, nagu paljudel kruiisilaevadel tavaks, on hiiglaslik aatrium kohvikute, restoranide ja poodidega, mis kai ääres seisvas laevas on suletud - ikkagi väljaspool tax-free tsooni.

Aatriumi avanevad ka 138 kajuti aknad. Merevaatega kajuteid aga on 939. 15 laevateki vahel sõidavad 14 lifti.

Tüüpiline aknaga perekajut.

Toitlustusvõimsus on 1889 reisijal korraga, seega lausa üheaegselt kogu laevalolev seltskond söönuks ei saa. Aga ilmselt pole vajagi, igaüks valib omale sobiva aja ja koha - ligi kümne erineva restorani seast. Suurim neist - Vivaldi on hiigelrestoran läbi kolme korruse 735 kohaga.

Adventure of the Sea, restoran Vivaldi
Rootsi laud.

Kruiisiturism on maailmas praegu kõige kiiremini kasvav turismivaldkond. Eestlased sinna veel väga suurt osa ei anna, aga trend on kasvav ka eestlaste seas, kinnitab CWT turundusjuht Hiie Aru. Talvel eelistatakse Kariibi kruiise, suvel Vahemere ringsõite. Kui arvestada, et kruiisil on alati olemas oma tuba, tasuta söök ja lugematu hulk meelelahutust käe-jala juures, siis kruiis ei olegi väga kallis puhkuse veetmise viis. Odavamad nädalased kruiisid algavad 500-st eurost, millele lisandub lennupilet kohalesaamiseks.

Päikesetekil.
Kruiisikai ääres on suurim reisilaev.
Kruiisireisijatel on Tallinna päev.
Vahimadrus all vasakul.