Rovaniemis asuvast jõuluvana külast ligi 90 kilomeetri kaugusel asuvasse Ranuasse loodud Arctic Fox iglud asuvad kohe järve Ranuanjärvi kaldal. Kuna nad on eemal suurasutusest, siis ei sega seal linnatuled taeva ega näiteks virmaliste vaatlemist.

Iglud ise on ehitatud järve kaldale kõik selliselt, et igaühest avaneb võimas vaade järvele ja horisondile.

Luksuslike iglude magamistoa osa on ehitatud klaasisist paneelidest, mistõttu on seal näiteks voodis lamades võimalik näha väljas toimuvat. Samas on iglud loomulikult soojendusega ja ehitatud nii, et lumi klaasist pinnale pidama ei jääks ja vaade säiliks. Iglude sissepääsu, väljakäigu, sauna ja pesemisruumide alad on ehitatud puust ning need asetsevad metsa suunas.

Iglusid haldava firma kodulehel konkreetseid hindasid välja toodud pole, aga Booking.com`i kohaselt maksab näiteks jaanuaris üks öö iglus kahele inimesele 504 eurot (koos hommikusöögiga).

Rohkem infot iglude kohta leiad siit ja tegevuste kohta Rovaniemis ning jõuluvana külas siit.

Kuna soomlaste lennukompanii Finnair alustab selle aasta lõpust hooajaliste otselendudega Eestist Lapimaale, siis on sinnakanti saamine ka päris mugavaks tehtud.

Tallinnast algavate lendude sihtkoht on Kittilä, mis asub Ranuast ca 230 kilomeetri kaugusel. Tallinna ja Kittilä vahel saab lennata kolme kuu vältel, 2018. aasta detsembrist 2019. aasta märtsini.

Muide, Ranua loomaaed on ka Facebookis kuulutanud välja kampaania, kus kahel õnnelikul võitjal on võimalik neis igludes tasuta ööbida. Vaata kampaaniat siit.