Hiinas tehakse kõike suurelt: ligi kümne miljoni elanikuga Harbin kasutab lisaks suurele publikuhulgale ära ka loodusliku eelise - looduslikus külmkapis, kus temperatuur langeb mõnikord ka alla -40 kraadi, hoitakse kuni märtsini püsti Hiina suurimat jäälinna.

5. jaanuaril avatud jäälinn sai valmis ligi 7000 skulptori ja jäävoolija abiga. 115 000 kuupmeetrit jääd lihviti talviseks imemaailmaks, mida seestpoolt valgustavad LED-tuled, mille tootjatest Hiinas puudu pole.

Kui lapsed on kuskil lumelinnas käinud, siis see hiigellinn seljatab igasugused lumelinnamuljed. 1985. aastal esimest korda peetud festival toimub igal aastal. 5. jaanuaril peetakse avamispidustused ja festival jätkub kuni märtsis soojade ilmade saabumiseni, mil päike teeb ehitiste kallal oma igakevadise lammutustöö. Enne aga loodetakse võõrustada ligi miljon külalist. Praegu ei kujuta ilm endast jääskulptuuridele veel mingit ohtu, sest hetkel valitseb -25 kraadine pakane ja lähipäevadel veab termomeetrinäidu -30ni välja. Pigem näpistab pakane külastajaid vähemaks. Suurimad rahvamassid saabuvad tavaliselt Hiina Uue Aasta tähistamiseks, mis sel aastal on 31. jaanuaril.

Vasakul on näha Empire State Buildingu jääst koopia.

Rohkem kui kuu tegeleti Harbinis enne jäälinna avamist aga kristalselt läbipaistvate jääplokkide väljalõikamisega Songhua jõest, et ehitada neist maailmas tuntud vaatamisväärsuste koopiad. Sel aastal on püstitatud New Yorgi Empire State Buildingu pilvelõhkuja koopia, Rooma Colosseumi ning kõrgeima ehitisena Reykjaviki tuntuima vaatamisväärsuse Hallgrimskirkja koopia. Reykjaviki kiriku koopia kõrguseks on 46 meetrit ja sellelt saab ka alla lasta 240 meetri pikkusest liumäest. Tegemist on Hiina suurima ja veel kinnitamata andmetel ka maailma kõrgeima jääskulptuuriga. Muidugi on esindatud ka kohalikud vaatamisväärsused - Hiina müür ja templid.

Reykjaviki kirik paremal on stiliseeritud veidi hiinapärasemaks.
Esiplaanil Rooma Colosseumi koopia.

Festivalil pole ühist sissepääsupiletit, atraktsioonid jäälinnas on kohati tasulised ja erineva hinnaga. Tavaliselt võib odavamalt saada, kui külastada jäälinna kella 9-12 ajal hommikul. Külma peletamiseks on avatud 13 kuuma joogi kioskit, kust saab ingveriteed.

Keskaegseid losse leidub ka.

Kui juba jääskulptuure vaatama on nii kaugele tuldud, siis saab Harbini lähistel ka muid talispordivõimalusi proovida - Yabulis asub mäesuusakeskus ja Zhaolini aias on jäälaternate ekspositsioon. Songhua jões, kust jää ära kooriti, on avatud talisupluse basseinid. Seal, kus jää veel alles, saab uisutada ja hokit mängida.

Lastele pakutakse väikest koerarakendit.
Öine pakane on talisuplejate basseini jälle paksult jäässe võtnud.