Üle maailma luksuslikke kruiise korraldav laevafirma Celebrity Cruises korraldas nimelt Floridas, Fort Lauderdale`is hiljuti hellitavalt "vees hõljuvaks lendavaks vaibaks" tituleeritud laeva Celebrity Edge`i tutvustuse, vahendab Briti meedia.

Ettevõtte Celebrity Cruises Briti, Iirimaa ja Aasia suuna juhi Jo Rzymowska sõnul on tegemist laevaga, millist pole veel enne nähtud. "Me viime luksuse täiesti teisele tasemele, oleme laeva projekteerinud, ehitanud ja disaininud neli aastat," tõdes ettevõtte juhtfiguur.

Tegemist on esimesega neljast Edge-klassi laevast, mille ettevõtte on tellinud. Alus ise on aga äärmiselt luksuslik. See mahutab korraga 2900 külalist pluss meeskonnaliikmed.

Laeval on loomulikult olemas suured ja imeilusaid vaateid pakkuvad basseinid, samuti pakub silmailu katusel asuv aed, kus reisijad saavad kogu seda luksust nautida.

Laeva üheks krooniks peetakse aga nime "Võluvaip" ("Magic Carpet") kandvat laeva restorani, mida katab klaaskuppel. Selle unikaalne disain võimaldab restorani kohaldada ka erinevateks õhtusteks sündmusteks ja luua äärmiselt õdusa atmosfääri. Suuruselt on restoran võrreldav tenniseväljakuga ning loomulikult toimetavad nooblis söögikohas Michelini tähega pärjatud kokad.

Lisaks luksuslikule restoranile on alusel olemas ka Eedeni ruum ehk erinevatest taimedest ja rohelisusest pakatav keskkond.

Kruiisilaeval asuvad toad on samuti äärmiselt luksuslikud ning pakuvad ettevõtte esindaja teatel lummavaid vaateid. Nende juttu näikse tõestavad ka esimesed fotod, mis Briti meedial on õnnestunud alusest saada.

Loomulikult on kõigel sellel luksusel ka oma hind. Nimelt olevat laeva ehitamine läinud firmale maksma ligi miljard dollarit.

Laev teeb oma esimese, nö inaguaratsioonireisi juba nädala pärast ehk 4. detsembril. Kõikidele teistel reisijatel on aga võimalus reise broneerida alates 9. detsembrist toimuvatele reisidele.

Esialgsete teadete kohaselt hakkab näiteks üheksa ööd kestev kruiis koos lendudega Inglismaalt maksma alates 3429 naela.