Juba mitmendat aastat korraldatud kokkutulek toimus sel aastal Itaalia alpides Monte Pianas. "Köielkõndijad" kasutavad pinguletõmmatud linte ehk slackline´isid mitte madalal maapinna kohal, vaid kümnete või isegi sadade meetrite sügavuste kuristike kohal. Kui päevased trikid tehtud, hakatakse ükshaaval võrkkiikesid trossile ritta seadma, sest päevasel areenil ka ööbitakse.

Trossil toimuvad kõik ühe tavalise festivali sündmused - antakse kontserte, tegutseb baar, jämmitakse ja suheldakse niisama. Öörahu ajal aga kõigub kogu trossile riputatud seltskond solidaarselt kaasa, kui keegi rivis külge keerab või läbi une võpatab.

Üks üles seatud "baar" või puhkekoht näiteks oli tõmmatud nelja trossiga oru kohale. Baari pääses trossil kõndides. Seega lahkumiseks pidi olema veel sellises olukorras, et tasakaalu kitsal trossil suudaks hoida.

Kuid alkohol polegi selle ürituse osa. Pigem saadakse kokku, õpitakse uusi trikke, võisteldakse ja musitseeritakse rippudes.

Pingule tõmmati 18 trossi 6-100 meetri pikkuselt, võisteldi köielkõnnis ja trikkides üksi või meeskonniti, esitleti slackline´i filme ja tegeleti joogaga.

Vaata Twitterisse postitatud pilte festivalist kaljude kohal: