Maisilabürinti tehakse juba teist aastat. "Eelmisel aastal tõmbasime taimed välja radadelt, sel aastal katsetasime trimmerit," räägib Kristi Sakk Sarapiku talust, "osa taimi kasvas uuesti ja seega tuli osa radasid kaks korda trimmerdada."

Radasid trimmerdati sisse siis, kui mais oli veel madal. "Jagasime põllu lipukestega ruutudeks ja suurendasime pildi millimeetripaberilt," selgitab ta, kuidas hiigelkujutis maha märgiti.

Eelmisel aastal oli maisi sisse joonistatud kikilipsuga ilves. Selleaastase kujutise kohta leiab Sarapiku talu Facebooki lehelt selgituse, et kiri "Made in China" Eesti kujutise all on sümboolne ning pakub mõtlemisainet, mitme eseme taha kodudes on kirjutatud "Made in Estonia". Isegi piimatooted tulevad tihti välismaalt, öeldakse ülaloleva pildi allkirjas, toores kraam Portugalist, Hispaaniast või kes teab kust veel, riided Poolast, Hiinast, seadused Brüsselist.

"Made in China" on aga siinsete käsitööliste suurim "konkurent", nii et lõpuks võib kerge irooniaga ka eestimaise maisipõllu alla kirjutada selle lause.

Mängureeglid labürindis on lihtsad. Iga mängija saab mängulehe, mille esimesel poolel on rägastiku kaart ja kontrollpunktide numbritega kohad augustamiseks ning mille tagumisel poolel on mängureeglid. Labürindis on peidus kuus kontrollpunkti, mis tuleb üles leida ja kaardil märkida. Igas kontrollpunktis on selleks erineva kujuga auguraud.

Kuigi inimesed on harjunud sellist ekslemist käikudes pidama labürindiks, selgitab Kristi Sakk, et tegelikult on nende maisipõllul tegemist hoopis rägastikuga. Labürint oli ajalooliselt hoopis ühe käiguga ringselt läbitav iidne muster, kus käiakse keskpaika ja tagasi.

Maisirägastik jääb Tallinn-Tartu maantee äärde, seega on paras suurelt teelt korraks maha pöörata ja vaimu ning füüsilist vormi vahepeal maisipõllul värskendada.