Ungari pealinn nimetati kõige soodsamaks juba teist aastat järjest. Võrreldi 25 Euroopa peamist turismisihtkohta. Hinnad Budapestis langesid aasta jooksul 11 protsenti, mille kaheks tähtsamaks põhjuseks olid langenud hotellihinnad linnas ja valuutakursi muutus.

Uuringus arvestatakse 12 tüüpilist hinda, millega turistid peavad tavaliselt arvestama oma kulusid kokku lüües. Arvesse võetakse näiteks õhtusöögi hind kahele koos jookidega, hotellihind kaheks ööks, linnatransport jm.

Linnapuhkuse kuludeks nädalavahetusel Budapestis tuli 85 eurot.

Endiselt on kõige odavam linnapuhkust veeta Ida-Euroopas. Odavuselt järgmine oli Budapesti järel Vilnius, kus kulud nädalavahetusel tulid 85,7 eurot, järgnes Varssavi 95,87 euroga ja Praha 98,77euroga.

Suur hinnalangus on tabanud ka Prahat - hinnad langesid seal aasta jooksul 17 protsenti. Sellega muutus linn odavamaks kui Lissabon, Riia ja Dubrovnik.

Söögid ja joogid olid aga kõige odavamad Prahas, makstes nädalavahetuse kuludest vaid 19,6 eurot.

Samas maksaksid nädalavahetuse turistid oma söökide ja jookide eest ligi neli korda rohkem, kui valiksid sihtkohaks Kopenhaageni.

Lissabon oli odavaim sihtkoht eurotsoonis, olles 15 protsenti soodsamate hindadega kui eelmisel aastal ja natuke vähem kui poole odavam Pariisist (226 eurot) või Amsterdamist (225 eurot), kus on just hotellid eriti kallid.

Kallimaks muutus puhkus Pariisis, kus hinnad tõusid aasta jooksul 6% ja Viinis, kus hinnatõus oli 3%.

Odavaimate linnade esikümme Euroopas 2014. aastal on järgmine:

1. Budapest, Ungari
2. Vilnius, Leedu
3. Varssavi, Poola
4. Praha, Tšehhi
5. Lissabon, Portugal
6. Riia, Läti
7. Tallinn, Eesti
8. Dubrovnik, Horvaatia
9. Istanbul, Türgi
10. Brüssel, Belgia

Täielik ülevaade hindadest asub adressil www.postoffice.co.uk/cityreport2014.