Selle aasta esimesel poolel on Londoni hotellide hinnad tõusnud juba 9 protsenti. Keskmiseks hotellitoa hinnaks Suurbritannia pealinnas ööbides on 160 eurot, näitab värske uuring.

Hotellitubade hinnad tõusid ka Edinburghis - 7 protsenti (102 euroni) ja Dublinis - 10 protsenti (110 euroni) aasta jooksul.

Need linnad ujusid vastuvoolu üldise trendiga. Hotels.com-i hinnauuring näitas, et 63 riigis hotellihinnad hoopis langesid. Ülemaailmselt siiski jäid kokkuvõttes hinnamuutused plussi - kasvasid keskmiselt 4 protsenti.

London polnudki kõige kallim, vaid jäi alles 23. kohale. Ka üheksaprotsendine hinnatõus jäi Monte Carlos toimunud kallinemise varju - seal kallinesid öömajad keskmiselt 23 protsenti (281 euroni) aasta jooksul.

Üks kalleimaid sihtkohti hotellimajutuse poolest on veel ka Muscat kohe Monte Carlo järel - keskmise hinnaga 248 eurot öö. Kolmandale kohale maandus Key West Floridas (242 eurot), siis järgnesid New York (216 eurot) ja Cancun (214 eurot).

Hotels.com avaldab hotellihindade muutuste indeksi kaks korda aastas ja arvestab reaalseid hindu, mida reisijad on majutuse eest maksnud.

Need linnad, kus oma raha eest saab rohkem, asuvad valdavalt Kagu-Aasias. Kambodža pealinn Phnom Penh näiteks pakub maailma odavaimaid hotellitube: keskmine hind jääb 43 euro kanti. Hanoi oli odavuselt järgmine (47 eurot), järgnesid Pattaya (49 eurot) ja Tai põhjaosas asuv Chiang Mai (50 eurot).

Euroopa taskukohaseimad hotellid aga ei asu meist kaugel - Vilniuses saab öömaja keskmiselt 67 euroga. Järgnesid Riia (81 eurot) ja Tallinn (86 eurot).

Hispaania kuurortides tõusid hinnad Hotels.com-i hinnangul sellepärast, et paljud Egiptusesse, Taisse ja Türgisse puhkust planeerinud turistid tegid oma plaanid ümber Hispaania kasuks. Hinnad Sharm El Sheikhis kukkusid 20 protsenti (104 eurole), Cairos 17 protsenti (116 euroni).

Tais mõjutas Hua Hini hotellihindu sõjaline riigipööre, mis pani hinnad kukkuma 24 protsenti - 81 euro peale. Bangkok ja Krabi odavnesid ka - mõlemad 19 protsenti (vastavalt 64 ja 79 euroni).

Hinnad tõusid aasta jooksul 43 linnas ja jäid samaks üheksas linnas.