Daydreaming. Foto: Stefan Baumann/Abandoned Europemage

Fern Room. Stefan Baumann/Abandoned Europe
Exodus

Exodus. Stefan Baumann/Abandoned Europe

Pärast oma esimese kaamera ostmist aastal 2012, alustas Stefan Baumann Hüljatud Euroopa projekti. Ta läks kunstilisele seiklusele, et leida ja dokumenteerida huvitavaid mahajäetud majasid erinevates paikades üle kogu Euroopa. Rännak viis ta nelja aasta jooksul külastama 400 erinevat paika, 15 erinevas riigis üle kogu kontinendi.


Hot For a Race. Stefan Baumann/Abandoned Europe
A King’s Bedroom. Stefan Baumann/Abandoned Europe

Save The Last Dance for Me. Stefan Baumann/Abandoned Europe

Üks tema lemmikuid aspekte hüljatud paikade pildistamise juures on nägemine, kuidas loodus suudab mahajäetud paiga üle võtta. „Olen näinud suursuguseid koridore, kus vohab luuderohi. See loob sürreaalse ja justkui unistava atmosfääri. Ma jumaldan seda, kui loodus võtab tagasi selle, mis oli kord tema oma ning kui sa näed, et isegi suursugused arhitektruurilised struktuurid ei suuda looduse jõule vastu seista. Mind motiveeribki kontrast vanade paikade ja uue elu kasvamise vahel paigas, mis võib esmapilgul hoopis vaenulik kasvukoht tunduda,“ sõnas Stefan veebiväljaandele Lonely Planet News.

One More Fern the Road Please.Stefan Baumann/Abandoned Europe


Favourite Place. Stefan Baumann/Abandoned Europe

„Paljud inimesed ei usu, et need paigad on tõesti mahajäetud. Kuulen alatasa küsimust: „Kuidas keegi saab nii ilusa paiga hüljata?“ või „Miks pole kedagi, kes seda paika renoveerida sooviks?“ ja ma pean tunnistama, küsin ka ise neid küsimusi endalt. Kurbus on üks läbiv emotsioon minu fotosid vaadates. Vahel seguneb sellesse ka hirm. Kuid kindlasti on mu fotodes ka palju lootust.“

Allikas: lonelyplanet.com