Eestis toimunud suur kampaania kandis vilja - aasta puu sai kokku ligi 60 tuhat häält.

Teise koha saavutas Ungari Tata idaplaatan, kolmandaks tuli Hispaanias kasvav Remolinari pöetud pappel.

Euroopa aasta puu tiitli saanud 150-aastane tamm kasvab Saaremaal Orissaare jalgpallistaadionil, kus see jäi 1951. aastal toimunud staadioni laiendusele ette ja üritati traktorite jõul välja juurida. Juurimine aga ebaõnnestus ja nii kasvabki tamm siiamaani keset jalgpalliplatsi. Kohalikud jalgpallurid on harjunud isegi puupõrkest palli söötma ja tamm on saanud omamoodi Orissaare sümboliks.

Heiki Hanso Eesti Arboristide Kojast oli võidu puhul õnnelik ja eriti veel sellepärast, et osaleti esimest korda. Tema sõnul pani see kampaania meid rohkem märkama puude olulisust meie ühiskonnas. Hääletamine Eestis oli väga aktiivne ja sellele tehti reklaami meedias, sotsiaalvõrgustikes ja lõpuks ka väljas maanteel, kui Heiki Hanso otsustas kolme päevaga joosta Tallinnast Orissaarde, et kutsuda kõiki hääletama Euroopa aasta puu valimisel.

Orissaare tamm saab ilmselt nüüd ka palju tuntumaks turismiobjektiks, mida külastavad puuturistid, kelle jaoks on Eestis teisigi põnevaid sedasorti vaatamisväärsusi.