Araabia Ühendemiraatide lennufirma Etihad pakub esimesena maailmas tõelist sviiti õhus: nende uus esimese klassi lennukabiin koosneb juba mitmest ruumist ja täispikkuses voodist, mis ei asu kuskil teiste toolide vahel ja ühises ruumis, vaid täiesti omaette.

"The Residence by Etihad" on mõeldud Lähis-Ida rikkaimatele, sest kes muu suudaks osta omale 15 000 eurot maksva lennupileti näiteks Abu Dhabist Londonisse.

Sviit on 11-ruutmeetrine, mis veel päris korteri mõõtu välja ei anna, aga võrreldes sentimeetritega, millel peab hakkama saama tavaline lennureisija, on ruumi rohkem kui lahedalt.

Multimeediat võib vaadata 32-tolliselt ekraanilt, mitte väikeselt LCD-paneelilt eesistuja seljatoes, muidugi on olemas ka minibaar, et ei peaks iga pisiasja pärast teenindajat välja kutsuma.

Kuid ka teenindaja kutsumisega ei pea endale stressi tekitama, sest oodata pole vaja - igaühe jaoks on selles luksuslikus sviidis oma teenindaja. Luksuslikud esimese klassi kabiinid on saadaval vaid uutes Airbus A380 lennukites.

Teised lennufirmad sellise luksuse (ja sellise piletihinna) vastu eriti ei saagi, ehkki Emirates on näiteks pakkunud ka pardal duši võimalust, nagu on ka Etihadi esimeses klassis. Kuid Etihad trumpas selle üle mini-sviitidega lennukis. Saadaval on ka kaheinimese-sviidid.

Vaata, kuidas näevad välja Etihadi uued sviidid ja teised istmed Airbus A380 pardal: