Külastajad valisid Pärnu parimaks restoraniks Villa Ammende ja lemmiktoiduks valiti Fookuse lammas.

Esialgseks eesmärgiks oli restoranide nädalal võõrustada vähemalt 3000 külastajat.

Pärnu Restoranide Nädala projektijuhi Kadi Elmeste sõnul oli külaliste suur huvi restoranide nädala vastu toredaks üllatuseks ja nii suurt tungi ei osatud ette näha.

“Soovisime kodudest välja meelitada ka need pärnakad, kes ei ole aktiivsed restoranide külastajad ja loobusime algselt planeeritud internetipõhisest broneerimissüsteemist. Tänast populaarsust arvestades peame seda järgmist restoranide nädalat planeerides ülioluliseks nii külastajate kui ka ettevõtjate poolelt vaadatuna,” lisas Elmeste.

Restoranide nädala külastajate hulgas viidi läbi ka tagasiside küsitlus, kust selgus lisaks internetipõhise broneerimissüsteemi vajalikkusele ka külastajate soov näha restoranide nädala kõrval kohvikute nädala traditsiooni algatamist.

Lisaks selgitati välja Pärnu lemmikumad restoranid ja külalistele enim muljet avaldanud toidud. Kõige enam meeldinud restoranideks valiti Ammende Villa, Fookus, Rannahotell ja Wesset ning parimateks toitudeks Fookuse lammas ning Estonia Spa pop-up restoranis pakutud kammkarbid.
Estonia Spa - krõbedalt praetud kammkarbid serveeritud suitsulõhe risotto, jõevähi jäätise ja tomati vinegretiga.

Villa Ammende peakoka Marko Lumera sõnul käis parimaks valitud Villa Ammendes restoranide nädala eripakkumist söömas ligi 600 külastajat. “Meie külastajate lemmikuteks olid nii pardiliha ravioolid, kui ka jogurti jäätisega sidrunikook. Mõlemad toidud on valminud koostöös esimese naissoost kokana Michelini tärni tunnustuse pälvinud pr. Irma Dütschi’ga. Šveitsist tellitud tippkokk on Ammende Villas juba neljandat korda ja annab soovitusi ka meie menüü koostamise osas,” lisas Lumera.

Parimaks restoranide nädalal pakutud roaks valiti ülekaalukalt Fookuse lammas, mis murdis kõik nõukaaegsed mälestused jäigast lambalihast, tolleaegsetest maitsenüanssidest rääkimata. Kohvik Fookuse juhataja Maria Muraka sõnul oli maitsva roa eelduseks kvaliteetne tooraine, profiköögi võimalused ning kokkade armastus toidutegemise vastu. “Külastajate sõnul sulas pikalt eelküpsetatud liha suisa suus. Üllatasime positiivselt nii neid, kes olid varem lammast söönud kui ka neid, kes esmakordselt lambaliha proovisid. Ning, käsi südamel, nad ei pidanud pettuma,” lisas Murakas.

Restoranide nädala küsitlusel osales enam kui 2000 külastajat. Tagasiside saamiseks kasutati andmete analüüsimisel kaalutud keskmise meetodit ja uuringu aitas läbi viia Tartu Ülikooli Pärnu kolledž.
Pärnu restoranide kokad.

Pärnu esimene restoranide nädal toimus 4.-12. aprillil 2015, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks sooviti elavdada kohalike elanike restoranide külastusi, et nautida head toitu ja sõprade seltskonda.

18 osalevat restorani pakkusid kampaanianädalal 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja 3-käigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot.