Varajased foiniiklased uskusid Ibiza olevat jumalate poolt õnnistatud saare, kuna selle rikas, punane pinnas ei ole vulkaaniline ja saarel pole võimalik elada ühelgi loomal, putukal ega taimel, kes võiks inimesele liiga teha. Tänaseni kannavad mõned amulette ja kaelakeesid, mis sisaldavad seda püha pinnast, et kaitsta kandjat halva eest.

Õnnistatud saare üheks maagilisemaks paigaks, mida peetakse "ülimaks õnnistuseks", on saareke Es Vedra, mis tõuseb Cala d'Horti vetest.
Es Vedra ja satelliitsaar Es Vedranell vaateplatvormilt.

413 meetri kõrgust kaljusaart on näha Ibiza erinevatest nurkadest. Seal on tohutus kontsentratsioonis metalle ja mineraale, mis loovad nö tugevalt magnetilise ala. Nii ongi Es Vedra üks maailma suurima magnetilise anomaaliaga kohtadest, väidetavalt lausa maailmas teisel kohal olev selline paik. See on ka põhjuseks, miks sealne magnetväli segab kompasse ja tundlikumad inimesed võivad ka ise midagi erilist tunda. Pole ime, et Es Vedra ees laiuv vaateplatvormi-laadne ala ning kogu piirkond saarekese lähedal on täis mediteerijaid, joogategijaid ning enda vaimsust otsima tulnud inimesi.

Kunagine Atlantise tsivilisatsiooni asukoht?

Omapärase kuju, kivimite koostise ja legendide tõttu on jõudnud Es Vedra ka popstaaride muusikavideodesse ning albumikaantele (nt Mike Oldfieldi "Voyageri" plaadikaanele). Enne kõike seda on Es Vedra aga ilmselt olnud Homerose eeposes sireenide saareks.

Es Vedra kohta arvatakse veel, et see on uppunud Atlantise tsivilisatsiooni tipp, seda enam, et läheduses on looduse ja inimkäte jõul kujunenud maastik, mis jätab mulje, justkui oleks seal ehitiste jäänused.

Kohustuslik Ibiza külastaja sihtpunkt

Kõik need legendid on kujundanud Es Vedrast ühe tuntuima Ibiza sümboli. Kõrghooajal leiab Es Vedra ees asuvalt vaateplatvormilt ohtralt rahvast, nii kohalikke kui turiste. Es Vedra on ka üks popimaid päikeseloojangu vaatamise kohti.
Päikeseloojang Es Vedra kohal.

Saarekesele ei lubata turistidel minna, küll saab aga vaadet nautida üsna suurelt looduslikult vaateplatvormilt, mis on just Es Vedra ees Ibiza rannikul. Sinna pääseb lihtsalt autoga, kuid ühistransporti platvormi juurde ei lähe. Teekond autoga näeb välja selline:

Hooajal ja päikeseloojangute ajal tuleb arvestada, et parkimisega võib olla raskusi.

Kui oled juba sinna kohale läinud, siis võta veidi aega ja roni üles nn piraaditorni, kust saad veel parema vaate.
Torre des Savinar piraaditorn veel parema vaatega saartepaarile.
Ole aga ettevaatlik, sest tõus on üsna järsk. Vaateplatvormi piirkonnas on lisaks piraaditornile ka ala, kus näed kividest laetud ringikujulist moodustist, mille keskel on väike kivikuhi. Vaata just seal kaljunurgalt alla - sealtsamast läheb tee Atlantise tsivilisatsiooni väidetava ühe väljapaistva osa poole.
Kiviringid, mida on leida igal pool Ibizal. See on nö Atlantise juurde mineva tee vahetus läheduses.

Eks igaüks otsustab ise

Paljud spirituaalsed inimesed väidavad, et kohal on magnetilised omadused, kuid geoloogid seda kinnitanud pole. Siiski on sellel kohal võime inspireerida inimesi. Kas kõik legendid ja müsteeriumid ka tõele vastavad ja kas seal tõesti saab valgustatuks ning spirituaalse kogemuse, see jääb juba igaühe enda tunnetada-otsustada. Mis on aga kindel - see veest tõusev kaljusaar on muljetavaldav ja kaunis.