Inglismaa: luigeloendaja
Mitmes Inglismaa maakonnas, näiteks Middlesexis, Buckinghamshire'is ja Oxfordshire'is, on välja kujunenud traditsioon lugeda üle, mitu luike on ühes järves. Sellega tegelevad luigeloendajad, kes panevad ka tulemused kirja ja tegelevad nendega, kes on viga saanud.

Boliivia: liiklussebra
Selleks, et liiklus sujuks ja jalakäijad saaksid kenasti tee ületatud, liiguvad Boliivia pealinna La Pazi tänavatel ringi sebrad. Kuna liiklussebra näeb väga lõbus välja, märkavad liiklejad teda paremini.

Iraan: numbrimärgi-varjaja
Kuna Iraani pealinnas Teheranis on paika pandud, kui palju sõidukeid võib teedel liigelda (eesmärgiks vähendada heitgaase), siis on nii mõnigi autojuht palganud endale mehe, kes varjab... numbrimärki. Nõnda ei teki pahandusi, kui auto jääb valel hetkel turvakaamerasse. Keeruline süsteem, eks?

India: dabbawalla ehk kuller
Dabbawalla kogub terves linnas kokku soojad lõunasöögid ja viib need vajalikesse kohtadesse. Eriti populaarne on see amet Mumbais.

Jaapan: oshiya ehk inimeste rongi lükkaja
Jaapani suurlinnades, näiteks Tokios, tegutsevad ametnikud, kes reaalselt lükkavad inimesed rongi, et need peale mahuks.

Vatikan: Šveitsi kaardiväelane
Just tema ülesanne on tagada paavsti turvalisus. Kaardiväelane peab olema kindlasti katoliiklane, meesoost ning vähemalt 175 sentimeetrit pikk.

Maroko: veemüüja
Maroko populaarsemates turismipiirkondades tegutsevad veemüüjad, kes on riietunud rahvariietesse ning müüvad vett kaamlinahast kotist.

Inglismaa: rongataltsutaja
Rongad on aastaid Londoni Toweri lähistel pesitsenud ja usutakse, et nad kaitsevad majesteeti ja tema paleed. Selle eest, et linnukestel kõik kenasti sujuks ja nad sealt ära ei lendaks, vastutabki rongataltsutaja.

Lõuna-Aafrika Vabariik: jaanalinnuhoidja
LAV-is võib kandideerida jaanalinnuhoidja ametikohale. Nagu nimigi ütleb - hoidja peab jälgima, et linnud omavahel kenasti läbi saaksid.