20-aastane vaimsete probleemidega Franco Luis Ferrada ronis eelmisel laupäeval Tšiili pealinnas Santiagos asuvas loomaaias lõvipuuri. Pealtnägijad ütlesid hiljem, et lõvidel polnud algul hullust sooja ega külma, ent siis hakkas noormees lahti riietuma ja väärikaid kaslasi provotseerima.

Lõvipaar hakkas seepeale meest pealtnägijate silme all ründama. Loomaaia talitajad üritasid esimese abinõuna lõvisid veejoa abil mehest eemale peletada, ent sest katsest ei saanud asja. Siis toodi uinutit sisaldavate nooltega püss, aga paraku lendas sellest lastud nool lõvide asemel hoopis Ferradale kaela. Üks talitaja sattus kummalisest stsenaariumist lõpuks nii paanikasse, et võttis jahipüssi ja laskis mõlemad lõvid maha.

The Guardian vahendab kohalikke uudisekanaleid, mille põhjal olla Ferrada vaimuhaige ning jätnud maha ka hüvastijätukirja. Mees on praegu haiglas kriitilises seisukorras, mille põhjustajaiks on lõvide rünnak ning ka võimas doos uinutit, mille ta kaela sai.

Sajad tšiillased avaldasid sotsiaalmeedias loomaaia töötaja teo üle nördimust. Paljud inimesed kogunesid küünlaid käes hoides lõvipaari mälestama.

Loomaaia direktor Alejandra Montalba kaitses töötaja käitumist ja ütles, et tulistaja otsustas päästa mehe elu ja seetõttu oli ta sunnitud ohverdama kaks loomaaia "pereliiget."