Esikolmikus on kolmandal kohal endiselt Hispaania.

Eestlaste puhkusereiside statistika järgi näitavad praegu järjekindlat kasvu suvel Bulgaaria ja Horvaatia ning talvel Lähis-Idas asuv Dubai ning Atlandi ookeanil asuvad Kanaari saared.

Kaugematest sihtkohtadest on tõusnud Aasias asuvate Tai ja India kuurortide ning Lõuna- ja Ladina-Ameerika riikide külastatavus.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul mõjutab Egiptuse turismi praegu riigi ebastabiilne olukord. “Lisaks pakub Türgi täna Egiptusest rohkem, sest puhaste liivarandade ja taskukohaste hindade kõrval saab ühe reisi raames nii eksootikat kui tuttavlikku – Türgis näeb nii Aasiat kui Euroopat,” ütles Lahtein.

“Türgi turismihooaeg kestab sisuliselt maist novembrini, mis Eesti puhkajale tähendab võimalust oma suve pikendada kas algusest või lõpust,” lisas Lahtein.

Eesti Turismifirmade Liidu andmetel on Eesti reisija viimasel ajal hakanud oma puhkusereise oluliselt varem planeerima: 2/3 inimestest reisib puhkusereisidega ning enamus paneb oma suve paika juba veebruaris. Siis toimub ka Eesti suurim turismimess Tourest, kus pakutakse varajase tellija soodustusi.