Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul lubab pikem talvine koolivaheaeg sel aastalõpul peredel puhkama minna kaugemale. "Reisibüroode pakutav eksootiliste sihtkohtade valik paraneb iga hooajaga ning meist kaugemal asuvad riigid, nagu näiteks Seišellid või Malaisia, on jõudmas inimeste teadvusesse. Kel võimalik, sõidavad meelsasti teistesse maailmajagudesse," ütles Lahtein.

"Endiselt on populaarsed ka traditsioonilised sihtkohad nagu Kanaari saarestik, Dubai ja Tai. Ka Egiptus on hakanud tagasi tulema ning jääb üle loota, et riigis püsib stabiilne ja rahulik olukord,” lisas Lahtein.

Alpiexpressi reisijuhi Renee Tuule sõnul on üle 90 protsendi Alpidesse viivatest suusapuhkustest välja müüdud. Tuul lisas, et müügitendents sarnaneb eelmistele aastatele ning ka populaarseim sihtkoht on muutumatu. “Kaks kolmandikku meie poolt korraldatud reisidest tehakse Austriasse, sest sealne hinna ja teenuse kvaliteedi suhe rahuldab tarbijat kõige enam,” ütles Tuul.

Kristen Lahteina hinnangul on praegu paras aeg ka järgmise hooaja plaanide tegemiseks. “Eelmisel nädalal teatas Estonian Air, et lendab kevadhooajal nii Viini, Münchenisse kui ka Milanosse, seega soojema kevadilma nautimiseks Kesk-Euroopas saab praegu ka märtsi-, aprilli- ja maikuu plaane teha”, ütles Lahtein.

Sel nädalal, täpsemalt 27. detsembril käivitab ka tšarterlennufirma SmartLynx koostöös reisikorraldajatega Teztour ja Novatours kõige pikema otselennu Tallinnast Dubaisse. Tšarterlennud Dubaisse hakkavad toimuma laupäeviti kuni 2015. aasta veebruari keskpaigani.