Soome suusakeskustest on kõige populaarsemad Himos, Tahko ja Levi. Soomele järgnevad Austria Alpid, mille puhul enimkülastatud kohtadeks on Mayrhofen, Saalbach ja Schladming. Prantsusmaa suusakeskustest käiakse kõige enam Meribélis, Paradiskis ja Morzines.

"Neid suusakuurorte eelistatakse mõistliku hinna-kvaliteedi suhte tõttu," ütles Estraveli tootjasuhete spetsialist Svea Lillepalu, "lisaks võiks näiteks Himose puhul välja tuua läheduse ja suusakeskuse võrdlemisi lihtsad nõlvad, mis meelitavad kohale nii peresid kui sõpruskondi. Alpides leiavad tegevust nii algajad kui ka juba kogenud suusahundid, samuti jagub seal küllalt tegevusi after-ski’ks.”

Estraveli hinnangul on eestlased Euroopa mägede kõrval üha enam avastamas ka USA nö suusaosariike, millest populaarseim on Colorado oma 27 suusakuurordiga. Populaarsuselt järgmine on Utah, millele on iseloomulik kohev ja pehme lumekate. Järgneb Montana, mis pakub võimalust suusatada keset metsikut loodust. Suusakuurorte võib leida ka soojast Californiast ja Nevada osariigist.

“Näiteks võiks välja tuua Nevada ja California piiril asuva Northstari suusakuurordi, mis asub Tahoe järve kaldal. Samas asub see vaid veidi üle 3-tunnise autosõidu kaugusel San Franciscost. Nii on hea võimalus ühendada suusapuhkus Ameerika Ühendriikides ka mõne suurlinna külastusega,” rääkis Lillepalu.

Skandinaavia suurimas suusakeskuses Åres käiakse samuti üsna palju. See asub Rootsis, Stockholmist 630 km kaugusel põhjas.

Keskmine eestlane ostab suusareisi vahetult enne kõrghooaega - uue aasta alguses. “Näiteks need, kes plaanivad märtsis Skandinaaviasse suusatama minna, võiks hiljemalt jaanuari lõpus reisi ära broneerida. Viimastel aastatel on Skandinaavia kuurordid kogunud populaarsust ka Vene turul, mistõttu võivad majutuskohad otsa saada. Lisaks annab varasem broneerimine võimaluse valida suurema hulga pakkumiste vahel ning võita hinnas,” soovitas Lillepalu.

Selleaastane suusareiside müük ennustab suusareisijate arvu kasvu Eestist.