Rohkem on hakanud reisima just pensionärid ja üliõpilased, kellel on oma elustiili ja vaba aja tõttu kergem kasutada viimase hetke soodsaid pakkumisi.

Paljudele loeb ka koha uudsus, eelisatatakse siiski sihtkohta, kus veel käidud pole. Kuigi on piisavalt ka neid, kellele loeb harjumus ja järeleproovitud kvaliteet. On eestlasi, kes käivad igal suvel Türgis või igal talvel Egiptuses. Nii on mõni eestlane käinud kas Türgis või Egiptuses koguni 7 korda.

Suvel eelistab enamik eestlasi hoolimata muutlikust ilmast siiski puhata Eestis. Kahtlemata tehakse tihti otsus sõita suvesihtkohta üsna viimasl hetkel kas siis ilmastiku või muu hetkeajendi tõttu. Et kindlustada rannapuhkus ja veemõnud, minnakse suvehooajal või sügise poole peamiselt nädalaks Hispaaniasse või Türki.

Türgi on kahtlemata kõige rahakotisõbralikum suvesihtkoht. Võib lausa väita, et sealsed kõik hinnas paketid võimaldavad rahakoti päris koju jätta.

Mitmekordne Eesti meister body fitnessis (kategoorias -163cm) Laura Reisalu, külastas just hiljaaegu teist korda Türgi üht kuulsaimat ja ilusamat kuurorti Kemerit. Hotellide jõusaalides on treeninguteks puhkuse ajal piisav varustus ja rohkelt harrastusvõimalusi veespordihuvilistele. Laura sõnul on Türgis ideaalselt võimalik jälgida dieeti või tervislikku toitumist: „Pakutakse rohkelt rohelist, köögivilju, puuvilju, hulgaliselt erinevaid salateid. Kalavalik on meeletu.” Kuid ka Laura lähtus oma puhkusevalikul eelarvest: „Panin paika täpselt, mida saan lubada ja mida ei, kulutasingi heale hotellile, aga ekskursioone ei võtnud, tegelikult loen ma suht täpselt raha puhkuse jaoks ja teen vastavalt sellele valiku.”