Reisikorraldaja Kidy Touri andmetel ostsid Eesti elanikud sel aastal eelmise aasta sama perioodiga võrreldes eelmüügist pea viiendiku võrra rohkem puhkusereise Türki. Arvatakse, et Türgi reiside populaarsuse tõusu on tinginud hinna ja teenuste kvaliteedi sobiv suhe.
Populaarseim suund on jätkuvalt Türgi
Reisikorraldaja Kidy Tour tootejuht Elja Aleksandrova sõnul on jätkuvalt populaarseim suvepuhkuste suund Türgi. See on nii seetõttu, et sealsete teenuste kvaliteedi ja hinna suhe on parim, hotellide valik suur ja need sobivad just lastega peredele.
„Lastele pakuvad hotellid erinevaid veeliumägesid ja toimub palju meelelahutusüritusi, mille eest ei pea eraldi tasuma, kui valida „kõik hinnas“ teenus. Seetõttu kirjeldavad paljud turistid, kes on vähemalt korra külastanud Türgi hotelle, neid kui laste paradiisi,“ selgitab Elja Aleksandrova.
Mida vähem aega puhkuseni, seda kõrgem hind
Kogenud reisijad on juba harjunud reise ostma detsembrist märtsini eelmüügist, kui hinnad on soodsaimad ja valik suurim. Sel perioodil saab osta reise lausa 30% odavamalt kui reisihooajal. Reisikorraldaja Kidy Touri andmetel maksab ühenädalane reis Türki ühele inimesele sel aastal keskmiselt 570 eurot.
Elja Aleksandrova soovitab eestimaalastel, kes ei soovi maksta suvepuhkuse eest liialt palju, see välja valida võimalikult varakult. „Valides viimase hetke reisipakkumise, võib kannatada puhkuse kvaliteet. Sellisel juhul ei saa enam valida parimate hotellide seast, vaid tuleb leppida selle hetke pakkumisega,“ selgitab Elja Aleksandrova.