Igapäevaseks elamuste kogemise meetodiks valisin mööda tundmatuid teid jalutamise. Küll neid võõral maal juba jagub!

Igal korral satun mõnda senitundmatusse kohta, mis pakub avastamisrõõmu oma paraadlike majakeste, väikeste metsatukkade ja uutmoodi olustikuga. Kõike seda silmailu ja meelerahu pakutakse ju täitsa tasuta!

Minu lemmikkohaks kujunes juba esimestel nädalatel Oodi raamatukogu, mis avati vaid paar kuud tagasi. Oodit võib pidada pigem õppimiskohaks, kuigi sel paikneb ülemisel korrusel ka raamatute osa.

Valdavalt hõivavad ruumikasutuse siiski õpiruumid, -stuudiod (sh kiiktoolid, meeletu audio- ja videotehnika), õmblusmasinad, 3D-printerid, lamineerimismasinad ja sada muud tehnilist imevigurit, mida eales ette oskaksin kujutada ja enamgi veel!

Üüratut rolli mängib ka keskuse massiivsus ning hubane ja mitmekülgne sisekujundus. Isegi käin seal aeg-ajalt õppimas, sest kodus leian alati sada muud tegevust õppimise asemele.

Teine äge õppimiskoht paljude seas on Helsingi kesklinnas peaaegu, et ülikooli kõrval asetsev Tiedekulma (nn teaduse nurk), kus toimub periooditi ka põnevaid seminare, mida saab tasuta kuulamas käia.

Ala- ja ülakorrusel on ideaalsed ruumid rühmatööks või loengute vahel aku laadimiseks (nii enda kui ka telefoniaku jaoks). Tiedekulmast leidub isegi kohvik, kus näpistav nälg põrmustada!

Järgmise kahe nädala vältel plaanime külastada Soome kultuuri õppeaine tarbeks rahvusmuuseumit ja rahvusraamatukogu, mis saavad kindlasti omaette maruvahvateks kogemusteks!

Kel vähegi keel suus, soovitan ükskõik kus riigis õppides võtta õpingukavasse sellesama riigi kultuuri aine (sageli just välisõpilastele mõeldud), sest nii õpib sihtriiki kordades sügavamalt tundma.

Minu rühma Erasmuse tudengitel tuli vägev idee märtsikuus teha õhtusöök, kus kõik 20 erinevast riigist pärit noort küpsetavad OMA rahvustoitu ja pakume neid hiljem ühislauas õhtusöögil. Kultuuriplahvatus!

Suhtun asjasse nii, et olen tulnud Helsingisse õppima ja püüan sellele ka keskenduda. Juhul, kui närv või mõistus krussi läheb, rahustan oma meeli vabas õhus.

Tahan, et välismaal veedetud aeg mööduks eelkõige tõhusalt: kasu tuleb saada koolipingi nühkimisest, vaimuvallast, keelekümblusest ja sotsiaalelust. Seni on küll iga viimne kui päev asja ette läinud!

Delfi Tudengiblogi on sari, mille täidavad Erasmusega välismaale sõitnud Eesti üliõpilased ja kutseõppurid. Saame teada, millega nad kaugel rinda pistavad ja kuidas võõrad maad noori ja tegusaid eestlasi vastu võtavad.

Oma kogetust rääkis pedagoogika eriala tudeng Karin Pollimann Tallinna Ülikoolist. Karin on välisõppes Helsingi Ülikoolis. Tutvu ka tema enda blogiga.