1. Kommentaatorid — nad ei saa ka puhkuse ajaks netikommentaatori rollist välja, vaid jätkavad seda välismaa tänaval. Kommenteerivad hästi tähtsalt ja ülbelt kõiki ja kõike, arvates, et keegi ei kuule ega saa aru.

2. Petjad — ärimehed või muidu kõvad mehed, kes kodumaa pinnal ei julge armukesega väljas liigelda. Nad on toonud uue kallima välismaale armurõõme nautima ning hullavad ja vallatlevad nagu noored nugised, kuni keegi tuttavatest neile peale satub. Ja keegi alati satub! Seejärel poevad nad hotellituppa ning peidavad end ka lennukis tekkide alla.

3. Grillkanad — tormavad lennukist otse randa ja lahkuvad sealt pool tundi enne lennu väljumist. Näost punased kui keeduvähid, koorivad nahka nii nina pealt kui turjalt. Rannast pole sammugi kaugemal käinud. Nende puhkus oli rannas keskpäevapäikeses magamine.

4. Vabadust ihkavad lapsevanemad — jätavad lapsed hooletusse ja loodavad, et keegi teine neil silma peal hoiab. Keegi teine peaks siis olema restorani või hotelli teenindajad ja kui neil pole aega lastega tegeleda, vihastavad vanemad end lolliks ning kiruvad teeninduse maapõhja. Ja nende tited röögivad terve lennusõidu aja.

5. Karaokelauljad — üürgavad oma lemmiklugusid juba lennukis, seejärel hotelli basseini ääres ning lõpuks igas ettejuhtuvas pubis. Muusika puudumine pole mingi vabandus, eestlane on ju laulurahvas, seega võetakse viis üles ka keset tänavat, kellaajast hoolimata!

5. Kirpputori kliendid — ostavad palju odavaid asju kõige odavamalt turult ja kiidavad pärast kõigile, et ostsin kingad Hispaaniast.

6. Tõupuhtad — vihastavad ja solvuvad hingepõhjani, kui neid nimetatakse soomlasteks või venelasteks ja neis keeltes nende poole pöördutakse.

7. Lennukijoodikud — alustavad trimpamist juba lennujaamas, joovad lennuki veinist tühjaks, jätkavad sama tegevust hotelli basseini ääres ja kui lõpuks koju tagasi jõuavad, ei mäleta, kus käisid või mida tegid.

8. Suusareisijad — ostavad kalli varustuse, sõidavad gondliga mäe otsa, joovad seal Jägermeistrit, sõidavad gondliga alla tagasi.

9. Kuningad — kes ülbitsevad restoranides ja poodides ning eriti hotellipersonaliga, tehes nägu, et ühtegi teist keelt peale inglise keele ei oska ja on tähtsamad kui Rooma paavst.

10. Eputised — muidu kiruvad Eestit maapõhja, aga välismaalasele kiidavad kui parimat kohta ilma peal — laulupeod, Skype, emapalk, loodus (mis siis, et pole elus rabaski käinud). Eriti tähtis on kõik see selgeks teha ameeriklastele ja venelastele.

11. Seksituristid — paksud, koledad ja vanad naised, kes käivad kuurordis ringi, verinoor pruun poiss valges maikas käevangus. Toyboy tuleb tihti Eestisse kaasa, et Euroopasse pääseda, kuid seksiturist seda muidugi ei usu, tema arvab, et on leidnud oma elu armastuse…

12. Hotellihullud — ei julge sammugi hotelli väravast ilma reisisaatjata välja astuda ja arvavad, et reisimine on ainult koos grupiekskursiooniga kirikust kirikusse käimine.

13. Hullunud turistid — ei puhka sekunditki, vaid jooksevad ühe vaatamisväärsuse juurest teise juurde ning uinuvad rampväsinult lennukis kohe, kui turvavöö kinnitatud on.

14. Koonerdajad — tahaks restoranis poosetada, aga raha ei ole. Tellivad kamba peale kõige odavama veini ja suupisted, tarbivad seda kõike viis tundi, kuid jootraha ei jäta sentigi.

15. Omast arust kõvad reisisellid — ehkki nad on tegelikult ainult kuurortides käinud ning giidi saatel tähtsamaid vaatamisväärsusi näinud, räägivad nad nii puhkusel olles kui kodus kõigile, kes vähegi kuulata jaksavad, kuidas nemad on palju käinud ja palju näinud. Alati näitavad pilte ka, sest neid on tehtud vähemalt 5000.

16. Lantijad — nii mees- kui naissoost eestlased, kes on läinud välismaale tähelepanu püüdma. Naised on alati perfektselt meigitud ka rannas, väljaspool randa käiakse tikk-kontsadel ning ülilühikese miniseelikuga. Mehed näitavad igal võmalikul ja võimatul juhul oma muskilt. Vormiriietus on maika ja “kajakad” ehk mini-speedod.

17. Salakangelased — kodus ei julge isegi telekapulti naiselt küsida, kuid välismaal tormavad pea ees lainetesse, kui rannas lehvib punane lipp, pildistavad orkaani ja tornaadosid, kui kõigil on kästud toas püsida jne.

18. Vihkajad — neile ei meeldi ei hotell ega palavus, nad vihkavad kohalikke inimesi ja kultuuri ning nõuavad reisi eest raha tagasi, sest “hotelliteenindajad olid teistsuguse nahavärviga ja rannas ei olnud nii valge liiv, nagu pildil näidati!”