Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul on peamised puhkuse sihtkohad endiselt Türgi, Kreeka, Hispaania ja Bulgaaria. “Uutest sihtkohtadest on populaarsust kogumas Horvaatia, kuhu sellest kevadest alustas otselendudega ka Estonian Air – Horvaatia kasuks räägib nii turvalisus, rannajoone pikkus, mis mandriosal ulatub ligi 1800 km, kui ka lühike lend Tallinnast – vaid 2,5h,” märkis Lahtein. Tema hinnangul planeeritakse puhkusi päris pikalt ette, seda eriti välisreiside puhul. “Mida varem piletid osta, seda odavamaks reis tarbijale lõpuks kujuneb,” lausus Lahtein.

Eesti Turismifirmade Liit meenutab välispuhkust planeerivale tarbijale, et enne reisi ostmist tasub turismifirma usaldusväärsust kontrollida majandustegevuse registrist. Samuti on võimalik vaadata ETFLi kodulehelt reisikorraldaja liikmelisust.

Siiski ei ole põhjust karta, et siseturism sel suvel päris kiratsema hakkab. “Eesti inimesed puhkavad enamasti just suvel ning kõik ei soovi ega saa oma puhkust välismaal veeta,” ütles Lahtein. Ta lisas, et suvist siseturismi ei tasu üles ehitada vaid sooja ilma peale – ka vihmase ja jaheda ilmaga on võimalik toredaid tegevusi leida. Lahtein soovitab näiteks peagi avatavat Lottemaad, Kiviõli seikluskeskust või Lennusadamat.