Paraku ei tule Austraalia pudrujõed ja piimamäed kätte niisama, vaid füüsiliselt raske töö ja 12-tunniste vahetustega. Poisid töötavad puuvillatehases, kus nende peamisteks ülesanneteks on viljapallide tootmine ning villa koristamine. Kõige raskem oli noormeeste arvates harjuda pikkade öövahetustega. Kuna vill on kergesti süttiv, tuli Andro sõnul teinekord kustutada ka tulekahjusid. “Tihti tuleb ette tulekahjusid, siis lähme aitame tule asukohta otsida ning tuld likvideerida. Vahel isegi ronime masinatesse sisse, et põlevat vilja välja võtta,” rääkis noormees.

Hoolimata ohtudest on väljakutsed nagu tulekahjud ning muud ootamatud olukorrad poiste sõnul selle töö just kõige põnevam osa. “Kõige lahedam oli see päev kui tegime rekordi ehk meie tehas suutis toota kõige rohkem töödeldud villa vahetuse jooksul. Ja me tegime seda kaks korda! Lahe oli vaadata ülemuste emotsioone, kes polnud kunagi varem nii palju töödeldud villa tootnud,” rõõmustab Kristo.

Noormeeste sõnul on eestlased Austraalias oma töökuse poolest väga hinnatud:
“Austraallased ütlevad üldiselt, et eestlased on väga töökas ja suhteliselt tagasihoidlik rahvas, kes räägib täpselt nii palju kui vaja,” toob Kristo välja.

Austraalia töö puhul on lisaks väljakutsetele ka teine pool, mis poistele meeltmööda on ning mis töös peituvad ohud ja rasked vahetused kergemini unustama paneb - palganumber. Kahe nädala jooksul teenisid noormehed oma taskutesse kumbki ligikaudu 3000 AUD-d ehk enam kui 2000 eurot. Sama summa teenimine kodumaal võtaks arvestades Eesti keskmist palka rohkem kui neli korda kauem aega.

Seda kuidas nägi välja Eesti noormeeste rekordipäev Auscotti puuvillatehases Austraalias, vaata järgnevast videost: