Ritta pandi 141 riiki ja hinnati nende atraktiivsust välisturistide jaoks, hindu, turvalisust, ettevõtluskeskkonda, taristu olukorda, IT taset, avatust välismaalaste suhtes, turismi väärtustamist kohalikus seadusandluses ja ettevõtluskeskkonnas, loodusressursse, kultuuriväärtusi, hügieeni ja palju muid parameetreid.

Selle raporti järgi on kümme maailma kõige atraktiivsemat turismiriiki järgmised:

1. Hispaania
2. Prantsusmaa
3. Saksamaa
4. Ameerika Ühendriigid
5. Ühendkuningriigid
6. Šveits
7. Austraalia
8. Itaalia
9. Jaapan
10. Kanada

Tabeli lõppu aga langesid järgmised riigid:

131. Nigeeria
132. Sierra Leone
133. Haiti
134. Myanmar (Birma)
135. Burundi
136. Burkina Faso
137. Mauritaania
138. Jeemen
139. Angola
140. Guinea
141. Tšaad

Tšaad: karavan ja lennukid.

Välisministeerium soovitab viimatimainitutest ilma tungiva vajaduseta Nigeeriasse terrorismiohu tõttu mitte reisida. Myanmaris soovitatakse vältida teatud piirkondi, Burundis vältida reisisihtkohana Bujumburat, Bubanzat, Citiboke'i ja Ruyigit ning Kongo Demokraatliku Vabariigiga piirnevaid alasid. Burkina Fasosse soovitab välisministeerium üldse mitte reisida, samuti tuleks vältida ka Mauritaaniasse, Jeemenisse ja Guineasse minekut.

Meie lähimate naabrite kohad olid järgmised:

22. Soome
23. Rootsi
45. Venemaa
53. Läti
59. Leedu

Eesti sai kõige kõrgemad punktid tervishoiu ja hügieeni valdkonnas, vähem punkte aga tööturu ja inimressursside osas. Punase laternana oli kõige kasinamalt punkte kultuuriväärtuste ja ärireisimist toetava keskkonna osas.

Maailma riikide seas on Eesti 9. kohal turismi väärtustamise ja olulisuse osas. Huvitav, kas käibemaksuerisuse kaotamine turismimajutuselt viiks Eesti sellelt kõrgelt kohalt kuhugi tabeli põhjapoole?

Hindade konkurentsivõimes on Eesti 72. kohal ehk üsna täpselt keskel kõigi maailma riikide seas. Kõige konkurentsivõimelisemate hindadega riik on Iraan, tabeli teises otsas asub üsna loogiliselt Šveits.

Kõige kõrgema infotehnoloogilise tasemega on meie põhjanaabrid soomlased.

Turismiteeninduse taristu taseme poolest on Eesti teiste riikide seas 17. kohal, seda edetabelit juhib Austria ja lõpus on Burundi.

Aja poolest, mis kulub oma ettevõtte alustamiseks, polegi Eesti oma e-registritega edetabeli tipus, vaid hoopis 14. kohal. Raporti järgi saab ettevõte loodud ja asjad aetud kõige kiiremini hoopis Uus-Meremaal. See on veidi kummaline, sest Uus-Meremaal märgitakse ettevõtte loomise ajaks 1 päev, Eestis aga 5 päeva. Meie peaminister ja president on aga demonstreerinud, et firma loomisega saab ka alla paarikümne minutiga hakkama.