Brooklynis elav 38-aastane Francisco Tajeda kurtis nimelt populaarses reisiportaalis TripAdvisor, et Kreekas Mykonose saare lõunaosas Platis Gialose rannas asuvas restoranis DK Oyster keelduti talle ja tema sõpradele alguses hindade tutvustamisest, vahendab Daily Mail.

New Yorgi 69. jalaväe rügemendi sõdur Francisco väitis, et ta ei suutnud uskuda oma silmi, kui arvelt terendas vastu nõue kuue taldriku kalmaari eest summas 661,41 dollarit (€591) ja kuue õlle eest summas 167.87 (€150) - ehk ühe õlle eest tuli meestel välja käia ligi 25 eurot.

Lisaks pidid Fransisco ja tema sõbrad kolme Caesari-kana salati eest käima välja 66.46 dollarit (€59,40), kahe pudeli vee eest 20.14 dollarit (€17.80) ja klaasi tomatimahla eest 20.18 dollari (€18).

Menüüd küsiti, aga ei saadud

Tšeki sotsmeediasse postitanud mees soovitas nimetatud toidukohta kindlasti vältida, väites, et talle ja tema sõpradele ei näidatud kordagi menüüd. Seetõttu arvas ameeriklane, et restorani töötajatel oligi plaan mehi petta.

"Küsisime mitu korda menüüd, aga keegi ei toonud seda," rääkis Fransisco ja lisas, et kuna oldi väga näljased, siis lõpuks otsustati ilma menüüd nägemata tellida Caesari salatid.

"Kui me olime hiljem järjekordselt menüüd palunud, kuid ikka ei saanud ühtegi, siis me arvasime, et asi paistab kahtlane. Seega me mõtlesime, et võtame veel kiirelt ühed eelroad, lõpetame oma õlled ja laseme siit jalga," kirjeldas Fransisco.

Meeste otsus langes kalmaari kasuks, kuid pärides selle hinda, vastas teenindaja, et see oleneb, palju kokk toitu valmistab. Naisteenindaja lubas selle välja uurida, kuid saabus meeste laua juurde alles siis, kui toit oli lõpetatud ja aeg arve maksmiseks.

"Kui arve toodi, siis ma olin nagu: "see on naeruväärne, miks pagana pärast meilt nii palju küsitakse?"," kirjeldas ameeriklasest turist ja lisas, et kuna on palju reisinud, siis mõistab mõnevõrra kallist õlut. "Aga 600 dollarit kalmaari eest oli meile arusaamatu - see oli uskumatu," kommenteeris Fransisco.

Hoolimata häälekatest pretensioonidest otsustati ülisuur arve siiski tasuda, kuna oldi välisriigis ja ei tahetud pahandusi. Samas näidates hiljem tšekki kohalikele, väitsid kõik nagu ühest suust, et mehed said tõenäoliselt petta.

Hiljem pöördusid turistid ka politsei poole ja tegid sinna avalduse, aga kuna nende puhkus sai läbi ja nad pidid pöörduma lennukile, siis rohkem samme nad ette võtta ei saanud.

Omanik: kas kõik luksusteenuse pakkujad on halvad?

Kõnealuse söögikoha, neljatärnilise restorani DK Oyster omanik Dimitris Kalamaras lükkas igasugused väited pettusest ümber ja rõhutas, et tegu on ikkagi pigem luksusliku kohaga.

"Me kahetseme selle inimese tooni, kes selle foto postitas. Tõesti, hinnad on korrektsed," kinnitas restorani omanik Briti lehele. "Kuigi me tunneme, et need [hinnad] peegeldavad meie pingutusi, hoolivust ja ühes maailma ihaldatumas rannas serveeritud toidu kvaliteeti, saame aru rahulolematust kliendist," lisas Kalamaras.

Samas ütles Kalamaras, et kasutada sõna "lõks" on tema arust ebaaus. "Miks on luksushotellil lubatud küsida 200-500 eurot öö kohta ja keegi ei kaeba selle peale? Miks maksab väikese jaemüügiketi poe jakk 50 eurot, samas teised küsivad selle eest tuhandeid? Kas me oleme kõik vargad, halvad inimesed?" küsis Kalamaras.

"Kui sa ei saa neid endale lubada, siis vältimaks kibestumist vali lihtsalt spetsiaalne kombo-menüü, mis ei pruugi olla kõige nauditavam valik, aga sobib neile, kes ei suuda kogu kogemuse eest tasuda," mainis restorani omanik.

Lisaks Franciscole ja tema sõpradele on aga viimasel ajal TripAdvisori lehele ilmunud restorani kohta ka teisi kaebusi. Näiteks kaebas üks Suurbritannia turist, et pidid tasuma klaasi Prosecco ja Gini kokteili eest 38 eurot. Lisaks väideti, et restoranis on küsitud pudeli Sprite`i eest 16 dollarit ja USA-stiilis lihasteigi eest lausa 365 dollarit.