Travelers’ Choice´iks kutsutav auhind antakse neile, mis valitakse reisijate hinnangute põhjal parimateks. Kokku osutusid väljavalituteks 353 restorani, mille hulgas 25 maailma parimat ning edetabelid restoranidest Aasias, Kanadas, Hiinas, Euroopas, Indias, Lõuna-Ameerikas, Vaikse ookeani lõunaosas, Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides.

TripAdvisor arvestas reisijate antud hinnanguid toidu, teenuse ja atmosfääri kohta - "need kolm omadust on olulised täiusliku söögielamuse saamiseks," ütles Tripadvisori turundusjuht Barbara Messing.

Edetabelite koostamisel läksid arvesse miljonid hinnangud, järjestus tehti kindlaks spetsiaalsete algoritmide järgi, mis püüavad võimalikult objektiivselt söögikohti hinnata. Hindamisperioodiks oli aasta.

Maailma kümme parimat restorani olid järgmised:

1. El Celler de Can Roca, Girona, Hispaania (790 hinnangut)
2. Midsummer House, Cambridge, Inglismaa (546)
3. Maison Lameloise, Chagny, Prantsusmaa (378)
4. The French Café, Auckland, Uus-Meremaa (421)
5. Alinea, Chicago, Illinois, Ameerika Ühendriigid (543)
6. El Club Allard, Madrid, Hispaania (664)
7. Epicure, Paris, Prantsusmaa (699)
8. Le Manoir Aux Quat’Saisons, Great Milton, Inglismaa (992)
9. Le Gavroche, London, Inglismaa (1689)
10. Martin Berasategui, San Sebastian, Hispaania (406)

Võidurestorani - El Celler de Can Roca kohta on paljud Tripadvisori arvustajad ülistavaid kiidusõnu jaganud, nimetades seda tõeliseks tippude tipuks maailmas. Kuid on ka rahulolematuid, kes hapult nendivad, et pidid ootama 15 minutit veiniklaasi täitmist ning toidud olid maitsetud ja mittemidagiütlevad. El Celler de Can Roca valiti maailmakuulsa restoraniajakirja proffidest hindajate poolt 2013. aastal maailmas paremuselt teiseks söögikohaks (võitis restoran Noma Taanist).
Näide maailma parima restorani menüüst.

Eraldi toodi välja ka Euroopa parimad, kuid sealgi troonis maailma parim restoran esikohal. Meile lähim TOP 25 hulka pääsenud restoran asub Taanis: Geraniumi menüüs on kohalikud toidud, õhkkond on romantiline ja teenindus esmaklassiline.

Lisaks valiti parimad restoranid ka paljudes riikides, kuid Eesti kohta eraldi edetabelit ei koostatud.