"Me oleme juba ammu otsinud praegusele M/S Norlandia laevale asenduslaeva. Kokku on planeeritud investeerida laeva ligikaudu 90 miljonit eurot, et muuta see sobivaks liinilaevaks, mis võiks kahe põhjamaa pealinna Tallinna ja Helsingi, vahel sõita," ütles Eckerö Grupi juhatuse liige Björn Blomqvist firma pressiteates.

Blomqvisti sõnul saavad laeva ruumid olema palju reisija sõbralikumad, kui praegusel M/S Nordlandil ning kevadised ja talvised reisid muutuvad klientidele mugavamaks.

"Me veame aastas ligikaudu 75 000 reisijat ning seega leiame, et oleme Tallinna - Helsinki vahelisel liinil kindlustanud endale koha. Uue laeva tulekuga saavutame me ehk isegi veelgi paremad tulemused," arvas Eckerö Liine juhatuse liige Irja Hanelius.

Laev suudab mahutada kokku 2080 reisijat ning 665 sõiduautot või 100 kaubaautot. Laeva nimi ja graafik saavad Eckerö töötajate sõnul selgeks tulevikus.

Eckerö Line emafirma Rederiaktiebolaget Eckerö investeeris uue kruiisilaeva ostu, mis hakkab reisijate veoga tegelema Helsinki ja Tallinna vahelisel liinil. Uue laeva ostu finantseeris ka Handelsbanken.