Pilvelõhkuja, millest pideva pöörlemise tõttu kogu aeg muutuv vaade avaneb, võib peagi tegelikuseks saada. Dynamic Architecture poolt välja käidud idee ulatub tagasi aastasse 2008, kuid tol ajal pandi see projekt ootele. Nüüd on tolm plaanidelt pühitud ning 80korruseline hoone võib lähiaastatel kerkima hakata.

Iga majas olev korter pöörleb, seetõttu muutub akendest nähtav vaade kogu aeg, minut minutilt. Korterid liiguvad iseseisvalt koos põrandate ja lagedega ning elanikud saavad oma kodu liikumiskiirust vajadusel muuta. Korteritesse pääseb liftiga, mis asub hoone keskel paiknevas liikumatus osas. Iga korruse vahel paiknevad tuuleturbiinid, seega on hoone võimeline ise enda tarbeks elektrit tootma.

Arhitekt David Fisher selgitab, et arhitektid peaksidki looma hooneid, mis eluga kohanduvad: „Need peavad sobituma meie ruumi, funktsionaalsuse ja vajadustega, mis on pidevas muutumises. Isegi meie ilumeelega, mis samuti on pidevas arenemises, peavad hooned sobituma.“

Kuigi juba aastaid tagasi välja käidud ideed hakatakse alles nüüd teostama, võib hoone CNN-i andmetel valmis saada 2020. aastaks. Kulud selleks, et neis imelistes korterites tegelikult ka elada saaks, võivad ulatuda 4 kuni 40 miljoni dollarini.

Praegu on siiski ebaselge, kuhu hoonet ehitama hakatakse ning sellest tulenevalt pole ka teada, millised vaated selle pilvelõhkuja pöörlevate korterite akendest avanema hakkavad. Elame, näeme!

Allikas: lonelyplanet.com