Kõlaks väga algelise ja uue leiutisena, aga seekord otsustas Dubai emiraat asja kiirkorras kohe oma transpordivõrgus kasutusele võtta. Reisijadroon, mis kohapeal juba ka kõikvõimalikud testid läbinud, peaks avalikult ja regulaarselt liiklema hakkama selle aasta juulis.

Kaalupiir tähendab küll ilmselt, et rikkamad (kui nad on ka paksemad) reisijad ei pruugi sellesse ära mahtuda.

Reisija kasutab puuteekraani, et määrata sihtpunkt, kuhu lennata tahab, edasise lennu ajal pole tal aga mingit kontrolli lennuvahendi üle. Drooni juhib tegelikult maapealses juhtimiskeskuses asuv "autopiloot," lennuvahend saavutab kiiruseks kuni 160 km/h, ja suudab ühe akulaadimisega läbida 50 kilomeetrit.

Sellist drooni testiti mullu ka USA-s Nevadas. Ühendemiraatide koosseisu kuuluvas Dubais on aga nähtavasti jõutud järku, kus tegemist pole enam testmudeliga, vaid väidetavalt veakindla lennuvahendiga. Briti eksperdid küll hoiatavad, et nad näeks enne vähemalt tuhandet lennutundi testidel, enne kui üldse julgeks inimest sellesse istuma panna.

eHang 184 maksumuseks hinnati mullu 200 000 kuni 300 000 dollarit. Tavalisest helikopterist on ta selgelt odavam, aga nagu juba märgitud, mahutab vaid üht reisijat korraga. Beijing Yi-Hang Creation Science & Technology Co., Ltd. (ehk Ehang) on küll töötanud välja juba erinevaid droone, on selge, et arendustöö ühekohalise lennutaksoga ei pruugi piirduda.

Allikas: Forte.ee