Praeguseks on jõudnud ehitus nii kaugele, et lihvitakse detaile. Kohapeal käib suuremate struktuuride ehitus. Väljakutseks on ehitajale ka nn rippuvate kaljude loomine, mis näiksid justkui õhus olevat. Tugisambad peidetakse maa kohal "hõljuvatelt" kaljudelt alla rippuvate liaanide sisse.

Muidugi töötatakse ka bioluminestseerivate taimedega metsa kallal, kus puud, põõsad ja rohi öösiti helendavad. LED-idega on seda võimalik üsna filmile sarnaselt teha. Ka rohi, millele asutakse, jätab helendavad jalajäljed, täpselt nagu filmis.

Mõni aasta tagasi Disney Parks and Resortsi juhatuse esimees olnud James Cameron algatas projekti ja ehitus algas jaanuaris 2014. Hiljuti kohtus maapealse Pandora ehitustiim, et detaile läbi arutada. Järgnevas videos see kohtumine kokku võetigi.

Disney´s Animal Kingdom asub Buena Vista järve ääres Floridas. 2017. aastal saab sinna rajatavas Pandora teemapargis näha ja katsuda rippuvaid kaljusid, helendavate taimedega vihmametsi ning pidutseda koos sinaka välimusega kohalike humanoidide hõimuga, keda kutsutakse Na´vi-deks. Proovida saab ka Bansheed ehk lenddraakonit ning öise atraktsioonina pakutakse paadisõitu heledavate taimedega metsas.

Avatari teemapargi üks öistest atraktsioonidest: paadisõit läbi helendavate taimedega metsa.

Esialgsete plaanide järgi on kavas "Avatari" park avada 2017. aastal.