Kui praegu pääseb väravatest sisse 12 euro eest, siis alates 1. novembrist tuleb pileti eest välja käia 16 eurot. Samas saab selle piletiga lisaks Colosseumile külastada Palatino mäge ja Rooma foorumit.

Kui soovid külastada aga rohkemaid kohti, siis 22 euro eest saad passi, millega pääsed kahe päeva jooksul lisaks eelnimetatud kohtadele veel seitsmesse väärt kohta: Criptoportico Neroniano, Palatine’i muuseum, Aula Isiaca — Loggia Mattei, Casa di Augusto, Casa di Livia, Romuluse tempel ja Santa Maria Antiqua kirik.

Piletihindadega loodetakse hoida Colosseumit külastavat rahvahulka kontrolli all, sest sinna mahub korraga uudistama 3000 inimest päevas. Kui päevane limiit on täis, siis soovitatakse minna vaatama ümberkaudseid paiku, mis on samuti põnevad ja väärt avastamist.

Colosseumi haldajad plaanivad avada ka Nero palee, mis loob seose Palatine’i mäel olnud ja 64 pKr tules hävinud hoone ning Colle Oppiol asuva Domus Aurea nimelise kuningliku palee vahel. Nii saavad turistid ühe jalutuskäigu vältel külastada kohti, mis on seotud Rooma ühe kõige vastuolulisema valitsejaga. Samuti plaanitakse rahvale avada Domus Tiberiana, mis oli esimene keisripalee Palatinol, mille õnnistas sisse keiser Tiberius.

Colosseum on maailma enim külastatud paikadest neljandal kohal. Hinnanguliselt külastab Colosseumit ligi 60 miljonit inimest aastas.

Allikas: lonelyplanet.com