1. Neuschwansteini loss

Baierimaa muinasjutuline Neuschwansteini loss on paljude talvemuinasjuttude sümbolvaade. Disney teemapargi "uinuva kaunitari" loss USAs on ka just sellelt ehitiselt inspiratsioni saanud. Ümbrus on muinasjutuline: Alpid, Baieri metsad, järved ja orud, kus praegu kipub temperatuur samuti kergelt miinusesse langema. Kohale saab Münchenist, kust on lossini sõita veel 120 km.

Neuschwansteini valged jõulud.

2. Diana´s Baths, joastik New Hampshire´is

Barletti lähedal asuv joastik on nagu võimendatud Treppoja. Kärestik ja ümbritsev maastik on miinuskraadidega nagu joad ikka muutumas ilusaks jääskulptuuride oruks. Kohale saab North Conwayst, väikesest linnast New Hampshire´is. 22 km kaugusel asub Barletti küla ja sealt jõulumeeleolulise joastiku leiabki.

3. Jigokudani ahvipark Jaapanis

Jaapanis on jõulutunne Jigokudani pargis tekitatud kuumaveeallikate, ahvide ja muidugi koheva lumega, kui seda on taevast alla tulnud. Lumemakaagid on laste jaoks kindlasti veel nunnumad kui põhjapõdrad, eriti siis, kui neil on väikesed lumemütsikesed peas. Ahvid on küll soojalembesed, aga sügavate miinuskraadidega jääb kuumaveeallikate juures temperatuur nende jaoks siiski piisavalt kõrgeks. Karmima pakasega saab lihtsalt istuda soojas vees. Kohale saab Tokyost, kui istuda Nagano rongi peale ja sõita 90 minutit.

Jigokudani makaagid pakast ei pelga.

4. Aiguille du Midi, Prantsuse Alpid

Teinegi jõuluidüll asub Alpides, seekord aga Prantsuse piiri taga. Rippraudteega võib tõusta 2800 meetri kõrgusele ja see võib hämarama ja lumetormisema ilmaga tekitada isegi mulje jõuluvana saanis lendamisest. Tipust aga avaneb jõulumaa vaade Itaalia ja Šveitsi alpide lumistele tippudele. Selgema ilmaga on isegi kuulus Matterhorn näha. Kohale saab Genfist, võttes suuna Chamonix´ peale. Sealt edasi tuleb kulgeda Aiguille du Midi rippraudteega, mis 1955. aastal valmides oli maailma kõrgeim.

5. Tallinn

CNN-i toimetajate kirjelduste põhjal on talvine Tallinn nagu keskaegne jõulupostkaart: kitsad tänavad, vanad majad ning nagu vanast muinasjutust välja karanud jõuluturud käsitöölettidega. Kuigi meile võib tunduda talvine taevas tavaliselt üsna ilmetult hall, kirjeldatakse CNN-i ülevaateloos ühe maailmakuulsa fotograafi sõnade läbi Tallinna jõulutaevast kui värvikat ja sügavsinist.

6. Virmalised Põhja-Norras

Täpsemalt jõulumuinasjutu asukohta ei kirjeldata, sest virmalised on vastavalt hooajale tabatavad kõikjal sealkandis. NASA andmetel tabab päikesetormide aktiivsus meid kõige tugevamalt just detsembris ja siis on ka virmalised kõige võimsamad. Põhja-Norrat soovitatakse sellepärast, et seal on valgusreostust vähem ja virmalised paremini nähtavad.

7. Yorkshire Dalesi rahvuspark, Inglismaa

Põhja-Inglismaal asuv rahvuspark on samuti omamoodi postkaardilik oma mägede, hubaste pubide ja tänavanurgal passivate jahedust trotsivate lammastega. Kui meile toob jõuluvana kingid saaniga, siis Põhja-Yorkshire´is auruveduriga, mis sõidab 30-kilomeetrisel raudteelõigul. Jõulumaa asub 390 km kaugusel Londonist.

8. Big Mountain, Montana

Populaarseim sihtkoht Montanas Whitefish Mountaini kuurortis on 2133-meetrine mäetipp, kust avaneb avar vaade ümbritsevale rahvuspargile. Suurimad vaatamisväärsused on paksu lumega kaetud puud. Kohalikud nimetavad neid lumekollideks.