Kasvanud nõudluse täitmiseks lisavad ettevõtted pühadeperioodil Peterburi liinile üle 50 täiendava bussi, teatas SEBE.

“Tallinn ja ka teised Eesti linnad aastavahetuse sihtkohtadena on Venemaalt pärit turistide seas aasta-aastalt üha populaarsemad,” lausus Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

“Tänavugi pidime lühiajaliselt kasvanud nõudluse rahuldamiseks lisama liinile kümneid busse.”

Saarpuu sõnul näitavad piletimüügiandmed, et aastavahetusele eelneval ja sellele järgneval nädalal saabub Peterburist Lux Expressi ja Simple Expressi bussidega Tallinna ja ka teistesse Eesti linnadesse hinnanguliselt 7500 vene turisti.

Populaarseimad sõidukuupäevad on 29. ja 30. detsember, mõlemal päeval saabub Eestisse tuhatkond reisijat.

Eesti populaarsust meelepärase sihtkohana tõdes ka SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi, kelle sõnul on pühadeperioodiks SEBE poolt teenindatavate Peterburi liinide vahendusel siia oodata üle 1500 vene turisti.

"Väga heal tasemel bussiliiklus on kujunenud Peterburi suunal eelistatuimaks reisimisviisiks. Reisijate paremaks teenindamiseks oleme eeloleval laupäeval ja pühapäeval tavapärasega võrreldes oluliselt oma veomahtu suurendanud,” lausus Väärsi.

Valdava enamiku Peterburist siia saabuvate turistide sihtkoht on Tallinn, kuid tulijaid jagub lisaks veel Pärnusse ja Tartusse ning mitmesse sihtkohta Põhja-Eestis.