Autoga reisimine lisab puhkusereisile paindlikkust ning võimaldab külastada palju uusi seniavastamata vaatamisväärsusi.

Autoreisi peamisteks eelisteks on võimalus arvestada kõigi reisijate soovidega ning muuta puhkus palju spontaansemaks. “Kuna suvel reisitakse tihti kogu perega, siis eelistatakse transpordivahendiks just rendiautot, et kogu pere koos vajaliku pagasiga pikemaks sõiduks kenasti ära mahuks,” kinnitab ka rahvusvahelise autorendiettevõtte Budget Eesti esindaja Madis Sinijärv, kelle sõnul on just sel hooajal kasvanud ka lähiriikides perereisideks võetud autorendi maht.

Soovides saada kõige soodsama hinnaga rendiautot, tasub meeles pidada, et rendiperioodi maksumus sõltub mitmest asjaolust, näiteks auto kategooriast, rendiperioodi pikkusest ning samuti nädalapäevadest, mil sõidukit vaja on. “Autorendiettevõtte kodulehel tasub broneerimissüsteemis proovida erinevaid kuupäevi ning niimoodi leida enda jaoks soodsaim variant, kuid üldjuhul on auto rentimine kõige soodsam neljapäeva pärastlõunast kuni esmaspäeva hommikuni,” jagas Sinijärv näpunäiteid, kuidas hoida reisikulutusi võimalikult madalatena.

“Auto rentimisel kehtib tõsiasi, et mida pikemalt sõiduk ette broneerida ja mida pikemaks perioodiks sõiduk võtta, seda paremad tingimused on võimalik saada. Seetõttu tasub võrrelda erinevaid rendiperioode,” tõi Sinijärv esile.

Budgeti esindaja hinnangul soosib autoreise nii muutlik suveilm kui ka muutunud julgeolekuolukord Euroopas, mistõttu on näha, et paljud pered uudistavad kodu- ja lähiriike, ega soovi kaugemale puhkusereisile sõita. Autorendiettevõtte esindaja jagas soovitusi, kuhu tasuks lähiriikides reisida, et puhkusel hea väljasõidu kogemus saada.

Uhked lossid ja kõrged luited

Autoreisi on hea alustada Lätis tõelise ilu nautimisega Siguldas, mida oma mägise asukoha tõttu nimetatakse ka kohalikuks Šveitsiks. Samuti asub linnas Baltimaade ainus köisraudtee, kust avaneb vaade hingematvale maastikule kolme võimsa lossiga.

Sinijärve sõnul on Budgeti klientide tagasiside põhjal väga populaarne sihtkoht Kuramaal asuv Kolka sarv, kus saab vaadelda Läänemere ja Riia lahe lainete põrkumist, imetleda vaadet vaatetornist ning alustada matka Slītere rahvuspargis. Kui Läti mereäärne paradiis külastatud, tasub kõigil arhitektuuri- ja kunstisõpradel võtta ette sõit Lõuna-Lätisse, kus palju uudistamist pakuvad Zemgale lossid ja mõisad, eriti just Rundāle loss, mis on Baltimaade üks silmapaistvaim barokkstiilis arhitektuurimälestis.

Autoreisiga tasub jätkata ka Leetu, kus Kura säärel saab imetleda Läänemere ranniku ühtesid kõrgemaid luiteid ning nautida Neringa linna. Sõit mööda Panemune teed pakub palju uudistamist erinevate losside ja mõisate näol, millest kõige kuulsam on renessansiajastule omane Panemuse loss. “Autorentijate poolt on palju positiivset tagasiside saanud ka Vilniuse külje all järvede vahel asuv Trakai linn, mis on peamiselt tuntud oma saarelinnuse järgi, kus toimub pidevalt põnevaid üritusi ja festivale,“ tõi Sinijärv esile.

Budgeti esindaja sõnul on autoreisi sujuvaks kulgemiseks oluline tutvuda põhjalikult autorendi tingimustega ning võrrelda kindlustuse omavastutuse suurust. “Kindlasti tasub auto rentimisel silmas pidada ka reisijate arvu - kahekesi reisides piisab väikeautost ning väike-keskklassi sõiduk mahutab mugavalt 5-liikmelise pere,” soovitas Sinijärv, kuidas olla auto rentimisel nutikas. “Kui ette võetakse pikem autoreis, tasub kaaluda ka lisajuhi registreerimist, et autojuhid saaksid vaheldumisi sihtkohtadesse sõita,” soovitas autorendiettevõtte Sinijärv.