Indoneesias Bali saarel Agungi mäel aktiveerunus vulkaan ja toimunud on mitu tuhapurset. Lennuliiklus Denpasari rahvusvahelises lennujaamas on häiritud. Bali saare populaarsemad turismipiirkonnad jäävad ohutsoonist kaugemale, kuid soovitame reisijatel end jooksvalt uudistega kursis hoida ning järgida kohalike ametivõimude soovitusi.

Bali peamistes turismipiirkondades — saare keskosas asuvas Ubudis ja mereäärsetes kuurortides Sanuris, Kutas, Seminyakis, Uluwatul, Jimbarani piirkonnas jm on olukord rahulik.

Tegemist on Eesti inimeste hulgas ühe populaarsema talvehooaja puhkusesihtkohana ja Balil viibib ka hetkel mitmeid eestlasi. Kohapeal viibijad on kinnitanud, et naudivad puhkust ja kohalik elu kulgeb tavapärases rütmis. Vulkaani tekitatud suitsu- ja tuhapilved võivad aga häirida lennuliiklust ning välistatud ei ole suurem vulkaanipurse.

Soovitused reisijatele

  • Väldi reisimist Agungi mäe piirkonda. Ohutsooniks loetakse 10 km ala vulkaani ümbruses. Populaarsed rannaäärsed turismipiirkonnad Kuta ja Seminyak jt on vulkaanist 70 km kaugusel. Kõige lähemal Agungi vulkaanile asub turistide lemmikuks kujunenud sisemaal paiknev Ubud, mis on Agungi mäest 50 km kaugusel.
  • Ole tähelepanelik ja uudistega kursis. Soovitame lugeda kohalikku ja rahvusvahelist meediat ning järgida kohalike ametivõimude soovitusi.
  • Reisijad, kelle lend on planeeritud enne 30. novembrit, saavad infot lennu edasilükkamise kohta lennufirma kodulehelt või oma reisikonsultandilt.
  • Ära jäänud või edasi lükatud lennu kulude kompenseerimise osas tuleks esimesena küsida infot oma lennufirmast. Kindlustus hüvitab lennu edasilükkamise tõttu tekkiva kulu vaid juhul, kui on olemas juba enne vulkaani aktiveerumist ostetud looduskatastroofide vastane lisakaitse.
  • Jälgi ka Denpasari lennujaama kodulehekülge.
  • Denpasari lennujaamas jagab infot Bali turismiamet (infolehega saad tutvuda ka SIIN; muuhulgas on kirjas ka saarelt lahkumise võimalused).

Lisainfo lendude ja kindlustuse kohta

Eestlased on Balile lennanud kõige enam Qatar Airwaysi, KLM-i ja Singapore Airlinesiga.

Praegu teadaolevalt lubab:
– Singapore Airlines tasuta muuta või tühistada pileteid väljumisajaga vahemikus 27.11.–04.12.2017 (väljalennu muutus kuni 31.01.2018)
– KLM tasuta muuta või tühistada pileteid väljumisajaga vahemikus 27.11.–03.12.2017 (väljalennu muutus kuni 11.12.2017).
– Qatar Airways tasuta muuta või tühistada pileteid väljumisajaga vahemikus 26.11.–30.11.2017 (väljalennu muutus kuni 21 päeva alates algsest lennukuupäevast).
Lennufirmade kontaktinfo leiad SIIT.

Salva kindlustus lubab katta praeguse Bali vulkaanipurskega seotud reisitõrke juhud järgmistel eeldustel:

– kliendil on kehtiv reisitõrke kindlustus koos looduskatastroofide lisakaitsega (ilma looduskatastroofide lisakaitseta ei ole tegu kindlustusjuhtumiga);
– poliis ja lisakaitse peavad olema vormistatud 48 jooksul peale lennupiletite ostu ja mitte hiljem kui 23.11.2017.

Allikas: Estravel