Blogija sõnul on turistide seas kõige populaarsem koht Kopenhaagen. Ta lisas, et tihti ei vaevuta pealinnast üldsegi kaugemale vaatama. Põhjamaadele kohaselt on Taani aastaajad väga äärmuslikud. Naise sõnul on just suvel suurepärane aeg Taanit külastada.

Stevns Klint

Tegu on ühe UNESCO maailmapärandiga, mille blogija avastas enda abikaasaga veidi enne koroonapandeemiat. Peaaegu 18-kilomeetrine pankrannik pakub sinisele veele mõnusat kontrasti. Kui otsid kohta, kuhu kiirest maailmast natukeseks põgeneda, on see ideaalne koht.

Skagen

Skagen on Taani kõige põhjapoolsem punkt. Seal kohtuvad Põhja- ja Läänemeri. Üks Taani rahva traditsioone on seista üks jalg Põhjameres ja teine jalg Läänemeres. Kuna suvel on päevad pikemad, veedavad paljud taanlased terveid päevi sealses rannas. Kui veab, võib seal isegi hülgeid näha. Lähedal asub ka üks Euroopa suurimaid liivaluiteid Råbjerg Mile.

ARoS kunstimuuseum

Tegu on Taani ühe vanima kunstimuuseumiga. 1859.aastal asustatud muuseum asub Aarhuses. Näitused vahetuvad üpriski tihti, seega on seal võimalik näha väga palju uut ja huvitavat kunsti.

Aarhuse tänavatoit

Blogija sõnul on seda kohta raske unustada. Sealt leiab palju maitsvat Taani toitu, näiteks smørrebrød’i ja flæskesteg’i võileibu. Kohaliku toidu kõrvalt leiab ka Ameerika toite, mida mujalt Taanist on blogija sõnul keerulisem leida.

Tivoli (Friheden)

Maailma üks vanimatest lõbustusparkidest, Tivoli Gardens, asub Kopenhaagenis. Suvel leiab sealt palju ilusaid lilli, talvel loovad aga mõnusa õhkkonna jõulutulukesed. Paljud ei tea, et Aarhusis asub sarnane lõbustuspark. Selle ümber on aga palju vähem kära ja hinnad on odavamad.

Mariager

Blogija sõnul on tegu täiesti juhusliku, kuid imelise leiuga. Mariageris viibimine on nagu ajas tagasi rändamine. Iga munakivi on käsitsi paigutatud. Lilled ja lopsakad viinapuud kaunistavad peaaegu igat tänavat. Linna keskel asub kaunis kirik, mida ümbritseb kalmistu.

Lejre

Lejre asub Kopenhaagenist umbes poole tunni kaugusel. 2000 elanikuga linnas on väga mõnus väikelinna õhkkond. Suur osa Taani maakohtadest on rohelised ja tasased, nii ka Lejre. Linnakest tasub eriti külastada kevadel. Siis on rohelusele lisandunud palju sinepikollaste õitega lilli.

Camp Adventure

Taani suurimas seikluspargis asuva spiraalse vaatetorni ülemine platvorm on merepinnast 135 meetri kõrgusel. Torni enda pikkus on 45 meetrit. Öeldakse, et kui selgel päeval tornist põhja poole vaadata, on võimalik selgelt Kopenhaagenit ja Malmöt näha.

Randers

Tegu on pigem väikese linnaga. Elanike arv on seal umbes 60 000. Keskajal oli tegu turulinnaga. Linnas olev St. Martins’i kirik ehitati 15.sajandil. Südalinnast leiab mitmeid pisikesi Taani restorane ja kohvikuid. Suurte kettide ettevõtteid, näiteks Starbucks, sealt ei leia. Lisaks ei tasu sealt otsida ei sojapiima ega gluteenivabu tooteid.

Legoland

Kui sulle meeldivad legod või reisid perega, siis võib sealt väga ägeda kogemuse saada. Legod leiutati Taanis 60ndatel. Kui lendad Billundi lennujaama, siis on Legoland hea koht, kust enda reisi alustada, kuna see asub lennujaama lähedal.

Allikas: theblondabroad.com