Maksuvaba kaup

Kuigi duty free poed on kutsuvad ja jätavad mulje, et saame sealt paljud tooted eriti hea hinnaga, siis nii see tegelikult olla ei pruugi, tasub alati järele kontrollida ja võrrelda hindadega mujal. Üldiselt on lennujaamades siiski kaubad kallimad ja sama kehtib ka maksuvabade poodide kohta. Samuti võivad kaupmehed panna toodetele juurde sildid suurema hinnaga ning sinna lisada nii-öelda allahindlussildi, mis tegelikult pole allahindlus, vaid toote pärishind.

Ära vaheta raha

Lennujaamade valuutapunktides on tavaliselt kõrgeimad kursid. Seda põhjusel, et lennujaamades raha vahetavad inimesed on kas unustanud seda varem teha või on hädas ja neil on mis iganes põhjusel raha kähku vaja. Seetõttu on ka kursid kõrged, sest kellel häda suur, see vahetab raha niikuinii. Mõttekam on enne reisi raha aegsasti mujal ära vahetada, kus on parem kurss.

Pudelivesi

Vesi on lennujaamades kõige ostetum jook, kuid selle müümisel lisandub kõige suurem juurdehindlus. Lennujaamad müüvad vett võrdlemisi kalli hinnaga. Samuti ei saa veepudeliga turvaväravatest läbi. Seetõttu tasub lennujaamas vajadusel juua kraanivett ja veepudel osta alles peale turvaväravate läbimist, kui selleks vajadus on.

Suveniirid

Suveniire müüakse sõna otseses mõttes igal pool. Näiteks kui lähed Pariisi, pole mõtet lennujaamast osta esimese asjana Eiffeli torni miniversiooni või võtmehoidjat. Reeglina on lennujaamad arvestanud, et inimesed ostavad suveniire riigist lahkudes, kui nad soovivad lähedastele midagi viia, kuid pole kogu reisi vältel midagi osta jõudnud. Suurlinnades müüakse suveniire iga nurga peal ja neid saab palju odavamalt mõnest kõrvaltänava putkast kui lennujaamast.

Kaelapadi

Kui lennureis kestab näiteks kolm tundi, kas siis tõesti on seda kaelapatja vaja? Võib-olla on see rohkem emotsiooniost ja sellel puudub tegelik väärtus. Muidugi on sellega paar tundi mugav olla, ent hiljem see kas unustatakse lennukisse või jäetakse sinna lihtsalt maha, sest seda pole kuskile panna. Niisiis tasub kaelapadi jätta ostmata või küsida seda hoopis stjuardessilt. Mõnedel lennufirmadel on kaelapadjad olemas ja neid saab soovi korral laenutada.

Restoranitoit

Lennujaamade restoranides müüdav toit ei pruugi olla halb, kuid on kindlasti üle hinnatud. Parem on süüa kõht enne lennukile minekut kodus täis ja maandudes uuesti süüa. Muidugi on erandeid, kui lend lükatakse edasi ja lennujaamas peab seitse tundi aega lihtsalt parajaks tegema, kuid reeglina nii ei juhtu. Samuti ei pruugi lennujaamade söögikohtades pakutav toit olla väga kvaliteetne või mitmekesine. Nimelt on ruum piiratud ja inimesed eelistavad pigem tee peale midagi kiiret kaasa haarata.

Internet

Enne kui ostad internetti, vaata, äkki saab seda kusagilt tasuta. Suurtes lennujaamades on palju kohvikuid, mis pakuvad tasuta internetti. Näiteks Starbucksi kohvikutes on tavaliselt tasuta internet — niisiis tasub lennujaamas pigem üles otsida lähim Starbucks ja istuda hoopis seal. Kindlasti on ka teisi erinevaid kohvikukette, kes pakuvad tasuta internetti.

Ajakirjad

Lennujaamades müüdavad ajakirjad võivad samuti olla ülehinnatud. Nende ostmise asemel oota lennukile minekut, kus pakutakse reisijatele tihti värskeid ajalehti. Muidugi võib ka võtta kodust vanu ajakirju-ajalehti kaasa, mis on siiani lugemata.

Parkimiskoht

Lennujaamade parklate hinnad on tavaliselt kallid. Palju odavam on jätta auto hoopis koju ja minna bussiga. Kui bussiga minna ei taha või on see kuidagi ebamugav, võta takso. Kindlasti tuleb taksoga edasi-tagasi sõit odavam kui jätta auto nädalaks-paariks lennujaama parklasse.

Allikas: SmartTravel