Lumerohked talved on ligi meelitanud ka värskeid investeeringuid, mida polnud sajandi algusaastatel just väga palju võtta.

Andermatt tegi 1,4 miljardi euro toel läbi totaalse muutumise depressiivsest Šveitsi väikelinnast maailmatasemel suusakeskuseks. Detsembris avatakse seal esimene Chedi viietärnihotell Euroopas (thechedi-andermatt.com).

Šveitsis Verbieri kuurordis sai valmis uue suusabaasi Médran arendus, seal avatakse esimene suusakuurordis asuv W hotell. Hotellikompleksis on ka suur ostukeskus.

Prantsusmaal Tignesis lõppes Tignes Les Boissesi renoveerimine. Tammi servas asuv kuurort nimetati ümber Tignes 1800-ks ja tänu kiiretele mäeliftidele pakub see head ligipääsu mäesuusanõlvadele ilma kõrgmäehindadeta, mida tuleb maksta Le Lacis ning Val Claret´s. Kalinda on aga uus neljatärni-residents sealsamas 107 apartmendi ja kuue mägimajakesega.

Val Thorensis avatakse sel hooajal viietärni-apartmentide kompleks Koh-i-Nor, kus asub ka spaa, restoran ning brasserii. Söögi eest vastutab (Michelini) kahetärni-peakokk Yoann Conte.

Laiendatud mäesuusapiirkonnad

Eelmisel aastal ühendati Austrias Alpbachi suusapiirkond Wildschonau piirkonnaga, haarates endaga ka väiksema suusakeskuse Niederaus. Ühendamine mõjus hästi ja tõi kohale peaaegu viiendiku võrra rohkem mäesuusapuhkajaid. Sel aastal ühendatakse Austrias Lechi ja Zursi suusakeskused gondlitega rippraudtee abil kõige lumerohkemate keskustega Alpides – Warthi ja Schröckeniga. Liidetud suusapiirkond saab 50 protsenti suurem, kui oli praegune Lech-Zurs.

Šveitsi on samuti haaranud laiendamistuhin: Arosa ja Lenzerheide suusakeskused ühendatakse rippraudteega, mis annab nende peale ühiselt kokku 225 km erinevaid suusanõlvasid. Bruson, mis on üks mõnikord saladuses hoitav Šveitsi hea puudrinõlv, ühendatakse gondlitega rippraudtee abil Verbieriga, samal ajal kui teine rippraudtee hakkab viima Siviezist Nendazi, muutes piirkonna veel paremini ligipääsetavaks ka Verbierist; ja veel üks uus rippraudtee hakkab ühendama Val d’Anniviersi, Grimentzi ning Zinali.

Edukas nõlvarestoranide kett La Folie Douce (lafoliedouce.com), millel on sama edukad after-ski baarid, laienes nüüd ka Alpe d´Huezi. Varem on see kett juba tegutsenud Val d’Isères, Méribelis, Val Thorensis.

Austrias, Gaislachkogli tipus avab peagi uksed uus restoran maast laeni klaasseintega, et ikka paremini mägede taha loojuvat päikest näha. See tavalisest mägihütist väga erinev luksuslik söögikoht nimega Gaislachkogl asub 3048 meetri kõrgusel merepinnast ja on ühendatud samanimelise mäetipuga rippsilla abil. Sillalt avanevad hingematvad panoraamvaated Ötztali orule. Restoran avatakse detsembris, seal pakutakse kohaliku alpi köögi paremaid palasid.

Detsembris ootab tuhandeid mäesuusatajaid Prantsuse nõlvadel aga võimalik üllatus: suusainstruktoreid ei ole piisavalt võtta. Kasutada tuleb nüüd kohalikke, aga neid ei jätku piisavalt. Kohalike instruktorite pakkuja Ecole du Ski Francais (ESF) võib seda uut nõuet hiljem kahetseda, sest paljud puhkajad, kes vajavad mägedes juhendajat, pöörduvad nende puudumise tõttu teiste riikide suusanõlvadele.

USA populaarseim suusakuurort Breckenridge avab aga sel hooajal uue nõlva - Peak 6, mida teenindavad kaks uut istelifti.

Seoses lennufirmade pagasitasude hinnakasvuga ja suurte piirangutega kaasavõetavate asjade kaalu ja mõõtmete suhtes on populaarseks muutunud sellised pagasiteenused, mille pakkujad võtavad suusareisile mineja asjad peale tema kodust ja toimetavad ise kohale sihtkoha hotelli. Üks veelgi kaugemale minev mugavusteenus on aga Valet Alpinilt (valetalpin.com). See firma hoiab reisija varustust Alpides kogu suve ja vajadusel toimetab edasi uude suusakeskusse, vältides lennukiga edasi-tagasi vedamist igal hooajal.